Vés al contingutÉs oberta la 3ª convocatòria d'ajuts EuroTransBio d'ERA-NET, adreçada a projectes col·laboratius d'innovació en l'àmbit de la biotecnologia.Aquests projectes els han de presentar consorcis transnacionals de mínim 2 pimes, i han d'orientar-se al desenvolupament i millora significativa de nous productes, tecnologies o serveis, donant especial rellevància a la seva introducció al mercat de forma ràpida i eficient.


  • Beneficiaris: consorcis d'un mínim de 2 pimes de com a mínim 2 països diferents participants (Àustria, Espanya, Finlàndia, Bèlgica, França, Alemanya, Itàlia i Holanda). Als consorcis també hi poden participar (subcontractats per les pimes) centres d'R+D, però no rebran finançament directe..)

  • Àrees prioritàries: qualsevol dins l'àmbit de la biotecnologia (salut, medi ambient, agro-food....)

  • Pressupost total de la convocatòria: 30 milions d'€.

  • Tipus de projectes: de entre 1 i 3 anys de durada i un pressupost mínim de 300.000€.

  • Tipus d'ajuts: els ajuts s'atorgarà a empreses (pimes). En el cas d'Espanya és el CDTI l'organisme que finançarà els projectes (només la part presentada per pimes espanyoles) en forma de crèdits amb les següents característiques:Crèdits tous a un 0% d'interès i un període d'amortització de 10 anys

  • Finançament de fins a un 60% del pressupost aprovat

  • Tram no reemborsable del 25% del crèdit concedit (prima d'internacionalització)

    D'entrada només s'ha de presentar un resum executiu no molt extens (unes 8-10 pàgines) a mode de pre-proposta i, en el cas de rebre una valoració favorable, a principis d'abril s'obrirà el termini per a la presentació de les propostes amb un major nivell de descripció i desenvolupament. Descarregueu-vos els formularis de presentació de propostes al web oficial d'EuroTransBio.
En la convocatòria anterior van rebre subvencions aproximadament el 30% de les propostes presentades.Biocat es posa a disposició de totes les empreses i els centres de recerca que tingueu interès en participar-hi facilitant-vos la identificació i el contacte amb pimes dels països participants amb interessos comuns que puguin esdevenir socis per a la creació de consorcis. Contacteu amb Dep. Innovació Biocat - Laia Arnal larnal@biocat.cat Telf 93 310 33 30 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.