Vés al contingut

Biocat obre la convocatòria per participar a la 7a edició de CRAASH Barcelona, el programa que facilita l'acceleració de la innovació en salut cap a la comercialització i la pràctica clínica. La convocatòria s'adreça a sis startups i projectes dedicats al desenvolupament de dispositius mèdics, digital health i diagnòstic amb un nivell de maduresa tecnològica (TRL) 3-6, que estiguin formats per personal investigador i emprenedor.

L’edició d’enguany començarà el 17 de setembre 2024 i, fins a finals de desembre, els participants rebran formació sobre validació clínica,inversió, habilitats comunicatives, mentoria d’experts del CIMIT i coneixement sobre l’ecosistema life science català i alemany. Aquest darrer de la mà del Life Science Accelerator.

A banda, i com a novetats més destacades, els sis grups rebran una consultoria especialitzada per part de la Fundació Health Innovation Technology Transfer (HiTT), el feedback de diferents Unitats d’Innovació de centres de referència com l’Hospital Clínic, Hospital Universitari de Bellvitge i Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i, enguany, se celebrarà un closing event en el marc de la Barcelona Health Innovation Week 2025

Es mantindrà l’acord de col·laboració amb l’European Innovation Council (EIC), pel qual Biocat proposa als beneficiaris de l’Ecosystem Partnership and co-investment support program poder participar en aquesta edició del CRAASH Barcelona amb unes condicions especials. El programa està organitzat per Biocat juntament amb el CIMIT, i compta amb la col·laboració d’ACCIÓ. 

 

Les claus de l’èxit de CRAASH Barcelona

La dedicació dels mentors, la qualitat de la formació onsite i les noves connexions que s’estableixen amb altres agents de l’ecosistema son els aspectes que més han valorat els participants de la darrera edició 2023. “El mentor ha estat una figura clau que t’ajuda a treure-li més rendiment al programa”, ha ressaltat YSOTOPE, qui declara haver sortit més preparat després d’haver passat pel programa. 

En el cas de FECUNDIS, l’empresa ha valorat molt positivament la qualitat de les classes presencials: “la formació onsite és variada i d’utilitat, independentment de la fase en què estiguis”. Per l’equip de Time is Brain, “el programa és exigent, però de màxim nivell. La metodologia GAITS del CIMIT és clau en l’èxit del programa”, ha assegurat. En canvi, per als perfils més científics, com els membres d’Intelligent Idam, CRAASH Barcelona els hi ha aportat “coneixement business que no teníem”. Alhora que han valorat molt positivament les connexions amb altres agents de l’ecosistema. 

 

6 anys accelerant projectes i startups

Els resultats parlen per ells mateixos i son un indicador de l’èxit d’aquest programa que s’ha situat en el rànquing dels més prestigiosos de l’ecosistema d’innovació en salut català. Si ens fixem en el finançament que han aconseguit els 47 projectes i startups que han participat al llarg de les sis edicions, aquest ha estat de més de 35 milions d’euros. Aquesta injecció econòmica ha afavorit el llançament de producte al mercat (7 productes a mercat en total) i la creació de nous llocs de treball (100 nous llocs creats en total). 

Més informació
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.