Vés al contingut

REDACCIÓ

El doctor Valentí Fuster, cardiòleg català de renom mundial, serà a Barcelona el dia 3 de novembre per participar en el simposi divulgatiu Cor: salut i vida, obert al públic en general. Aquest simposi es fa en el marc de la conferència científica Evolving Challenges in Promoting Cardiovascular Health que organitzen la New York Academy of Sciences (NYAS), l’Obra Social de “la Caixa” i el Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC) a Barcelona, del 4 al 5 de novembre de 2011.

En un format proper i entenedor, el Dr. Fuster respondrà les preguntes de quatre periodistes especialitzats en temes de salut sobre els últims descobriments i la prevenció de les malalties del cor i l’estil de vida per promoure la salut cardiovascular. Els periodistes que l’entrevistaran són Ana Batlle (TV3), Josep Corbella (La Vanguardia), Joaquim Elcacho (Avui, El Punt) i Sílvia Comet (Catalunya Ràdio). Al final de l’acte, el públic podrà adreçar-li preguntes.

Nascut a Cardona (Bages) el 1943, el Valentí Fuster prové d'una nissaga de metges. Després de llicenciar-se en medicina per la Universitat de Barcelona es va traslladar als Estats Units per treballar com a docent a la Clínica Mayo de Minnesota i al Mount Sinai Medical Center de Nova York. El 1991 es va incorporar com a catedràtic de medicina a Harvard. Actualment és director del Zena and Michael Wiener Cardiovascular Institute del Mount Sinai Medical Center i de la Fundació del Centre Nacional d’Investigacions Cardiovasculars Carlos III (Madrid).

La seva tasca investigadora comprèn treballs sobre l'arteriosclerosi i el mecanisme molecular al voltant de les malalties coronàries (infart de miocardi, angina de pit...) i la millora en el tractament d'aquestes malalties.

El 1996 va rebre el Premi Príncep d'Astúries de recerca científica i tècnica per les seves aportacions a la biomedicina, especialment en el camp cardiovascular, i el 2001, la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.

Places limitades. Inscripció tancada.

Dia: 3 de novembre de 2011
Hora: 19 h
Lloc: CosmoCaixa Barcelona • C/ Isaac Newton, 26 • Barcelona

Organitzen:

        

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.