Vés al contingut

La BIO International Convention 2024, celebrada del 3 al 6 de juny al San Diego Convention Center, Califòrnia, ha estat un èxit  per a la BioRegió de Catalunya. Aquesta trobada, considerada la més important de partnering del sector biotecnològic internacional, ha comptat amb la participació destacada de Biocat i  gairebé 50 empreses i entitats catalanes, demostrant una vegada més el potencial innovador de Catalunya en aquest sector.

El talent català va sobresortir especialment a l'EIC Pavilion, on sis empreses de la BioRegió de Catalunya van presentar els seus projectes davant de representants de la Comissió Europea i altres empreses europees. Entre les empreses participants es trobaven Pharmacelera, Ahead Therapeutics, BeCytes Biotechnologies, Ability Pharmaceuticals, Almirall i Vitalera. 

imatge delegacio catalana BIO noticia

A més a més, Oniria Therapeutics va presentar el seu nou fàrmac per tumors sòlids i líquids al ‘Start-Up Stadium’ i, ELEM Biotech, va explicar la seva tecnologia de simulació biomèdica per a assajos virtuals en un dels auditoris.

Per la seva banda, Biocat va organitzar una taula rodona sobre l'ús secundari de les dades de salut, moderada per Montse Daban, directora d'Anàlisi Estratègica i Relacions Internacionals a Biocat. En aquesta sessió, experts com Aenor Sawyer, director UC Space Health de la Universitat de San Francisco; Jean-Marc Bourez, director general d’EIT Health; Elina Drakvik, senior lead, Health Data 20230 a Sitra; Bradford Ship, partner d’Alira Health i Christopher Morton, director general d’ELEM Biotech van debatre sobre el nou Espai Europeu de Dades de Salut (EHDS) i el seu potencial per generar un impacte social positiu a Europa mitjançant la integració de negocis, recerca i educació. 

Els participants van destacar la necessitat de compartir i col·laborar dades de manera responsable, així com de recursos i finançament adequats. Els ponents també van discutir els reptes i les oportunitats de recopilar i utilitzar dades significatives en l'assistència sanitària, i el potencial d'utilitzar dades i IA per crear poblacions virtuals i simular sistemes fisiològics. Van destacar la importància de tenir en compte les conseqüències no desitjades i adoptar un enfocament equilibrat de la regulació.

presentacio empreses BIO

En un ambient més distès, Biocat, en col·laboració amb el Govern de Catalunya i ACCIÓ -Catalonia Trade & Investment, també va organitzar un esdeveniment de networking que va reunir més de 130 participants. Aquesta trobada va ser una oportunitat excel·lent per explorar els ecosistemes biotecnològics dels Estats Units i Catalunya, fomentant noves col·laboracions i oportunitats de negoci. A llarg de les tres jornades, l’entitat també va aprofitar la BIO per mantenir una intensa agenda de reunions de partnering amb diverses entitats i inversors internacionals, on va poder promoure els actius de la BioRegió i reforçar col·laboracions per a programes i projectes de l’entitat. 

recepcio BIO San Diego

Nous acords de col·laboració, aliances estratègiques i finançament

Les empreses catalanes van aprofitar la fira BIO per buscar acords de col·laboració, aliances estratègiques, finançament, nous acords de llicències o per reforçar els acords de desenvolupament existents, fomentant negocis que els permetin accedir més ràpidament a nous mercats. 

En aquest sentit Rafael Mañez Mendiluce (RemAb Therapeutics), Jose Terencio (Grifols), Carlos Buesa (Oryzon Genomics), Marta Herrero (Reig Jofre), Núria Pastor (vitalera), Cosme Aragonés (Kymos), Carles Domenech (Ability Pharmaceuticals), Assela Bosch (SpeciPig), Julien T. (Almirall), Pilar Gil (DeepLabs), Joan Bertran Llavina (CEBIOTEX) i Marina Pascual (BCN Peptides) van compartir les seves experiències i l'entusiasme per les oportunitats de networking i inversió que ofereix la BIO International Convention. 

Sense cap mena de dubte, la BIO International Convention 2024 ha estat una edició molt fructífera per a la BioRegió de Catalunya. Les empreses catalanes han aprofitat l'oportunitat per mostrar la seva innovació, establir connexions valuoses i buscar noves oportunitats de negoci. 

 

Visita a Standford i reunions amb entitats clau

Després de la BIO, Biocat va viatjar a San Francisco per reunir-se amb representants del Stanford Byers Center for Biodesign i assistir a la sev Graduació. Durant la visita, van intercanviar idees sobre nous programes amb professors i fellows catalans. A més a més, van aprofitar l’estada per visitar diverses institucions clau com Catalonia Trade & Investment de San Francisco i el Chan Zuckerberg Biohub Network, on van tenir una reunió destacada amb la COO Melinda Griffith i Aenor Sawyer de la Universitat de Califòrnia.

visita stanford biodisseny
Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.