Vés al contingut

Redacció

Fa deu anys que l’Institut Guttmann es va traslladar a la seva actual ubicació a Badalona, on s'han atès 17.000 pacients —infants, joves i adults, principalment de Catalunya— i on hi treballa un equip de prop de 400 professionals. Creat el 1965 a Barcelona, l’Institut Guttmann va ser el primer hospital de l'Estat espanyol dedicat a l'assistència de pacients amb paraplegia o tetraplegia i s'ha consolidat com a centre de referència internacional per al tractament medicoquirúrgic i la rehabilitació integral de les persones amb lesió medul·lar, dany cerebral i gran discapacitat d’origen neurològic. Un dels avals d'aquesta excel·lència en el servei és que recentment ha renovat, per tercera vegada consecutiva, la certificació de la Joint Commission International (JCI). El centre està dirigit actualment pel Dr. Josep M. Ramírez.

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va assistir divendres a l’acte de commemoració del desè aniversari, acompanyat de l’alcalde de Badalona, Xavier García Albiol; el conseller de Salut, Boi Ruiz; la secretària general del Departament de Salut, Roser Fernández, i el delegat territorial del Govern a Barcelona, Salvador Jorba.

Mas va lloar la tasca que desenvolupa l’Institut Guttmann: “L’excel·lència d’un centre com aquest és un gran exemple de col·laboració entre l’administració pública i la iniciativa particular de les persones que hi participen”. Tanmateix, el president de la Generalitat va destacar que l’eslògan Ajudant a començar noves vides és un missatge positiu que pot servir d’impuls al país cap a un futur millor ple de reptes i projectes col·lectius encoratjadors.

La visita es va iniciar amb un recorregut per les modernes instal·lacions hospitalàries —que ocupen 17.000 metres quadrats— on el president va saludar pacients ingressats i familiars. Posteriorment, a l’Àrea de Recerca Translacional, els investigadors de l’hospital van explicar a la comitiva d'autoritats les principals línies d'R+D en les quals treballen. Per acabar, les autoritats es van dirigir al pavelló poliesportiu on es disputava un partit de Korfball (bàsquet adaptat). El president Mas i l’alcalde Garcia Albiol van acabar compartint, de forma improvisada, una estona de joc amb els pacients i, fins i tot, es van aventurar a llençar algunes cistelles.

Si voleu conèixer més a fons la història de l'Institut Guttmann visiteu aquesta secció que tenen en el seu web.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.