Vés al contingut

El programa Design Health Barcelona (d·HEALTH Barcelona), impulsat per Biocat per fomentar la innovació i l’emprenedoria en l'àmbit biomèdic, és ara màster propi de la Universitat de Barcelona (UB). D’aquesta manera, d·HEALTH Barcelona forma part del catàleg de títols propis de la UB, que tenen l'objectiu d’aplicar les habilitats i competències adquirides en els estudis previs en l’exercici professional i a permetre una especialització o reorientació.

En el cas del màster d·HEALTH Barcelona, inspirat en el programa de biodisseny de la Universitat de Standford, els alumnes viuen un procés d’immersió clínica a hospitals top de Barcelona per detectar “in situ” necessitats clíniques no satisfetes com a base per a dissenyar nous productes o serveis que desenvoluparan al llarg del curs. Cada equip passa dos mesos immers en un dels principals hospitals de la ciutat, com l’Hospital Clínic, Sant Joan de Déu o l'Institut Guttmann.

El màster d·Health Barcelona és un dels quatre únics programes europeus de biodisseny que segueixen el model de Stanford. Durant el programa, els alumnes treballen en petits equips multidisciplinars que durant els 9 mesos acadèmics experimenten un cicle complet d'innovació, des de la identificació de la necessitat als hospitals fins al disseny i prototipatge d'una solució viable i la recerca de finançament. En paral·lel, els estudiants també adquiriran coneixements en medicina, en desenvolupament de negoci i skills en àrees com el design thinking o el lideratge creatiu, a través de classes i tallers impartits per més de 50 experts internacionals procedents de la pròpia Stanford, Kaos Pilot –centre formatiu danès de referència internacional per la seva metodologia disruptiva- o el MIT, entre d’altres.

Ara els titulats de d·HEALTH Barcelona obtindran la titulació de màster de la Universitat de Barcelona, la única universitat espanyola entre les 200 millors del món segons l'Academic Ranking of World Universities (ARWU), més conegut com a rànquing de Xangai. La UB és la principal universitat pública de Catalunya en nombre d’estudiants i oferta formativa, i el principal centre de recerca universitari de l’Estat i un dels més importants d’Europa, tant pel nombre de programes de recerca com per l’excel·lència assolida en aquest terreny.

Últimes places per a la tercera edició

d·HEALTH Barcelona és una iniciativa de Biocat, i compta amb el suport de Sanofi, i la col·laboració de la Universitat de Barcelona, del Parc Científic de Barcelona, i de l’escola danesa KaosPilot. El termini de preinscripció per a la tercera edició del màster encara és obert per aquells graduats i doctorats en enginyeria, disseny i ciències empresarials que vulguin emprendre en el sector salut. Els requisits d'admissió estan disponibles al seu web. 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.