Vés al contingut

El Grup Oncològic Català Occità (GOCO), associació que agrupa tots els professionals dedicats a l'oncologia radioteràpica (metges, físics, tècnics i infermers) de Catalunya i Occitània (Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus), va celebrar la seva trobada anual divendres passat a l’Hospital General de Catalunya.

A la trobada hi va participar Biocat, amb l’objectiu de contribuir a l’impuls d’aquesta xarxa d’oncologia dins l’Euroregió Pirineus-Mediterrània, àmbit en el que s’emmarca el projecte Bioclúster del Sud d’Europa (BSE). El BSE és una xarxa informal de regions a ambdós cantons dels Pirineus (Balears, Catalunya, Llenguadoc-Rosselló i Migdia-Pirineus), que té per objectiu promoure el partenariat entre els clústers membres i els seus actors. 

El GOCO treballa, des de la seva creació l’any 1993, per promoure les disciplines pròpies de l'oncologia, així com la docència, la formació continuada i els intercanvis en l'àmbit dels professionals de l'oncologia i disciplines afins. També pretén desenvolupar protocols comuns pel diagnòstic i tractament de les malalties canceroses i desenvolupar la recerca clínica i bàsica de l'oncologia al sud d'Europa. En són socis 10 hospitals catalans i dos de francesos. La jornada ha rebut, de la mà de Biocat, finançament de l’Euroregió i de la Secretaria d’Afers Exteriors de la Generalitat de Catalunya.

En la jornada d’aquest any, sota el lema Tractaments radioteràpics (noves molècules), es va debatre sobre famílies de teràpies diana, innovacions en radioteràpia, integració de noves tecnologies, i es va presentar el Llibre blanc d’oncologia radioteràpica a Catalunya.

 

 

 

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.