Vés al contingut

Posar en contacte inversors i projectes que busquen capital, relacionats amb el sector sanitari en els àmbits de la biotecnologia, les tecnologies mèdiques i les TIC. Aquesta és la missió del primer Fòrum d'Inversió Healthcare, que se celebra avui al Col·legi de Metges de Barcelona (COMB).

La trobada és una iniciativa de Keiretsu Forum -la xarxa internacional de business angels més gran del món, que compta actualment amb més de 750 inversors i 18 seus, entre les quals Barcelona-, el COMB i Barcelona Activa. Els organitzadors compten amb la col·laboració de diferents entitats del sector com Biocat, ACC1Ó, Caixa Capital Risc, Ysios, Alta Partners, l'Hospital Sant Joan de Déu, l'Hospital Clínic i la Fundació Parc Taulí.

El sector sanitari s'ha convertit en els darrers anys en un terreny de grans oportunitats per als business angels, de manera que el volum d'operacions d'inversió ha augmentat fins a situar-lo per davant d'altres sectors com software, energia, telecomunicacions o media. Mostra d'això són les xifres publicades en l'informe del segon trimestre de 2009 de Price Water House: 126 operacions a tot el món per valor de 1,26 bilions de dòlars.

En aquest context, el Fòrum d'Inversió de Barcelona, que es farà anualment, augura bones perspectives. Per a aquesta edició s'ha confirmat la presència de més de 150 assistents, entre ells, fons de capital risc, inversors privats, metges emprenedors dels hospitals de l'entorn, investigadors dels parcs científics, gestors sanitaris i directius d'empreses farmacèutiques.

Els 12 projectes seleccionats

Més de 35 empreses han presentat els seus projectes, que han estat analitzats per un comitè format per membres de les entitats coorganitzadores i col·laboradores, experts del sector i inversors privats. Finalment, en el fòrum es presenten els 12 projectes empresarials de Bcn Innova, Entec, Acits 06, Health Solutions, Transmular Biotech, Nuboo, Starlab Barcelona, Sagetis, Alma IT Systems, Omnia Molecular, Bionure i Immunovative. D'aquestes empreses, tres van participar en el programa Bioemprendedor XXI, set al Ready 4 Growth Healthcare i dues pertanyen a la Xarxa Activa d'Empreses de Barcelona Activa. Els emprenedors disposaran de deu minuts per fer la seva presentació. També s'habilitaran dos espais per al networking i els contactes entre emprenedors i inversors.

La inauguració, a les 16h, és a càrrec del Dr. Jaume Aubia, director gerent del COMB; el Dr. Lluís Pareras, gerent de l'Àrea d'Innovació i Tecnologia del COMB; Anna Molero, directora general de Barcelona Activa i Xavier Casares, president de Keiretsu Forum Espanya.

Veure el programa

Dia: 4 novembre 2009
Horari:
de 16h a 19.30h
Lloc:
COMB • Sala d'Actes • Pg de la Bonanova, 47 • Barcelona

Notícia relacionada

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.