Vés al contingut

REDACCIÓ

Dues joves investigadores catalanes participen des del 26 de juny fins l’1 de juliol a la 61a Trobada de Premis Nobel i joves talents científics de Lindau (Alemanya). Les seleccionades a proposta de l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), són Olga Ordeig de Vic, investigadora al Tissue Models Laboratory del New Jersey Institute of Technology, i Judit Marsillach de Reus, del Departament de Medicina i Genòmica de la Universitat de Washington.

A la Trobada de Lindau hi participen 26 Premis Nobel i 566 joves investigadors de 77 països. Aquest any, la trobada gira a l’entorn de la medicina i la fisiologia. L’objectiu del fòrum és posar en contacte a les principals personalitats del món científic amb joves investigadors.

És la cinquena edició consecutiva en què els organitzadors de la trobada de Lindau han escollit els candidats seleccionats i proposats per l’AGAUR. Tots ells són joves investigadors becats a través del programa Beatriu de Pinós de la Secretaria d’Universitats i Recerca. L’any passat es van concedir 90 ajuts i es van destinar 8,5 milions d’euros.

Les beques Beatriu de Pinós ofereixen als joves investigadors un contracte de dos anys en una universitat o centre de recerca internacional i un tercer en una universitat catalana. Per tal de reforçar el seu potencial d’atracció de talent científic estranger, a les beques i ajuts Beatriu de Pinós hi pot accedir qualsevol persona que hagi realitzat el doctorat a Catalunya, sense cap altra restricció.

L’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) es va crear l’any 2001. Està adscrita a la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Economia i Coneixement de la Generalitat. Gestiona els programes públics de beques, préstecs, subvencions i altres activitats de foment de l’estudi universitari, la recerca científica i tècnica i la innovació tecnològica a Catalunya.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.