Vés al contingut

Un total de 12 fellows han començat el 23 de gener la quarta edició del màster en biodisseny d·HEALTH Barcelona impulsat per Moebio, una iniciativa de Biocat, i acreditat com a màster propi de la Universitat de Barcelona. De gener a octubre de 2017, els fellows rebran formació per desenvolupar tecnologies sanitàries innovadores a partir de necessitats mèdiques no cobertes identificades en hospitals de referència i arrencaran els seus propis negocis prototipant una solució viable i buscant finançament.

En aquesta edició, el 40% dels fellows venen de fora d’Espanya i el programa oferirà més activitats d’intercanvi que l’any passat amb altres estudiants de biodisseny d’Europa, per tal de validar les necessitats a nivell internacional i compartir experiències amb altres fellows.

Aquestes activitats, que inclouran workshops i la visita a altres programes de biodisseny europeus semblants a d·HEALTH Barcelona (com el que es fa a la Universitat de Galway o el de l’Institut de Karolinska), es faran sota el paraigües de l’EIT Health Innovation Fellowships, un programa europeu per promoure l’intercanvi d’alumnes en el camp de la salut.

Els fellows han començat la primera fase de les cinc que conformen el màster: la fase de bootcamp. Durant cinc setmanes, rebran classes teòriques relacionades amb la indústria sanitària i els sistemes de salut i faran activitats per desenvolupar el treball en equip i la capacitat de lideratge.

La setmana “Building the team”, que serà impartida per l’escola d’emprenedoria danesa KaosPilot, està patrocinada per segon any consecutiu per la Fundació Banc Sabadell i es du a terme parcialment a Collbató. Aquest taller ajudarà a cohesionar els equips d’alumnes multidisciplinaris que a finals de febrer iniciaran la seva immersió clínica a tres dels principals hospitals de Barcelona: l’Hospital Clínic, l'Hospital Sant Joan de Déu i l'Institut Guttmann.

 

Classes obertes al sector

Algunes de les sessions teòriques del màster estan obertes al sector a través dels MOEBIO Short Programs, programes formatius de màxim 20 hores de durada adreçats a estudiants, professionals o emprenedors que vulguin ampliar els seus coneixements pràctics sobre temes clau en l’assistència sanitària, la innovació, la gestió i l’esperit empresarial. Cada programa té entre tres i vuit sessions, i també hi ha l’opció d’assistir a sessions individuals.

Alguns dels MOEBIO Short Programs ofereixen descomptes del 50% per a estudiants de quart curs del grau i de màster en els següents camps: economia, ciències de la vida i la salut, enginyeria i disseny.

Les inscripcions per l'edició de d·HEALTH Barcelona 2018 s'obriran en uns mesos.

 

Notícia relacionada:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.