Vés al contingut

La celebració a Barcelona del congrés de partenariat biotecnològic més important d’Europa, el BIO-Europe Spring 2010, ja supera tots els rècords d’inscripció abans del seu inici, que serà el proper dilluns 8 de març. Actualment, les xifres que mou el congrés se situen en els 1.750 assistents, 62 expositors, 1.030 empreses, 43 països representats i més de 8.500 reunions one-to-one.

L'edició de Barcelona és superior en volum al congrés de l’any passat que es va celebrar a Milà. Aquest fet demostra la importància que al llarg dels últims anys ha anat adquirint la BioRegió de Catalunya en el camp de la biotecnologia i les ciències de la vida en l'àmbit internacional, i l’interès que aixeca entre els agents internacionals del sector biotec i farma.

Elevada presència catalana a les taules de debat i workshops

En aquest sentit, un dels panel-discussions que es farà durant el BIO-Europe Spring 2010 és Biotecnologia a Catalunya: el hub líder a Espanya, en el que s’exposaran els motius pels que el sector internacional veu Catalunya com una de les regions clau en el panorama biotecnològic dels propers anys (8 de març a les 13.30h). El moderarà la directora general de Biocat, Montserrat Vendrell i tindrà com a ponents a Carlos Buesa, director general d'Oryzon i membre del consell de CataloniaBio; Rafael Camacho, director de Genoma España; Albert Castellanos, director de Talència; i Jordi Martí-Pifigueras, director general d’Amgen.

La sessió plenària, que duu per títol Col·laboració durant la propera dècada: 25 anys d’experiència en partenariat poden fer que obtinguem una major productivitat?, inclourà personalitats com Ignacio Faus, director general de Palau Pharma i Shelagh Wilson, vicepresidenta i responsable del CEEDD europeu de GlaxoSmithKline, entre d’altres. Regina Hodits, sòcia d’Atlas Venture, serà la moderadora del debat (8 de març a les 11.15h).

L’esdeveniment està organitzat per EBD Group i Biocat, qui coordina el Comitè Amfitrió Local, compost per la Generalitat de Catalunya (a través dels departaments de Vicepresidència, Economia i Finances, Salut i DIUE), ACC1Ó, Ajuntament de Barcelona, Cambra de Comerç de Barcelona, Genoma España, Asebio, Invest in Spain i Talència. Compta amb el patrocini d’empreses catalanes com Almirall, Amgen, Esteve, GP Pharm, Oryzon, Palau Pharma, Ysios Capital Partners i Cuatrecasas.

Manel Balcells, president de la Comissió Executiva de Biocat, assegura que “el BIO-Europe Spring 2010 de Barcelona és essencial per al creixement de la BioRegió i del sector biotecnològic. L’establiment de partenariat entre les empreses biotec emergents, les grans farmacèutiques i la resta d’organitzacions és fonamental per a la indústria biotecnològica catalana”.

El vicepresident del Govern de Catalunya assistirà a la inauguració

El vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Josep-Lluís Carod-Rovira, participarà a la sessió de benvinguda al congrés, el dia 8 de març a les 10.45h, juntament amb Carola Schropp, presidenta d’EBD Group; John Craighead, director general de BIO i Manel Balcells. Està previst que Carod-Rovira i altres representats de les entitats que composen el Comitè Amfitrió Local facin un recorregut per tot el pavelló per visitar els diferents estands d’empreses catalanes, on podran conversar amb els responsables de la cinquantena d’empreses de la BioRegió presents al congrés.

Dies: del 8 a l'11 de març de 2010
Lloc:
Centre Convencions Internacional Barcelona (CCIB) · Rambla Prim, 1–17 · Barcelona

Inscripció

Programa

Presentacions d'empreses

Reunions de partenariat one-to-one

Catàleg BES 2010

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.