Vés al contingut

El programa CENIT-E del Ministeri de Ciència i Innovació ha aprovat 18 grans projectes de cooperació público-privada d’R+D, dels quals tres són d'empreses que exerceixen la seva activitat en l'àmbit biotecnològic i biomèdic a Catalunya: Neogenius Pharma –AIE integrada per Almirall, Esteve i Palau Pharma–, Pharma Mar –del grup Zeltia– i el Grup Hospitalari Quirón.

Pharma Mar investigarà noves estratègies basades en biomarcadors per a la detecció del càncer, el seu pronòstic, la predicció de resposta i el desenvolupament de nous tractaments. El Grup Hospitalari Quirón ha presentat un projecte per a la gestió de remodelat cardiovascular mitjançant interacció de tecnologies de monitoratge ubiqua i conceptes de l'humà fisiològic virtual. Neogenius Pharma, com avançava Biocat fa unes setmanes en aquesta web, centrarà els seus esforços en el descobriment de fàrmacs per combatre l'artrosi.

En els projectes aprovats –la presentació de sol·licituds va finalitzar el setembre passat i s’hi van presentar 49 projectes–, hi participen 251 empreses, de les què un 51% són pimes i el 49% restant grans empreses. En aquesta convocatòria s'ha apreciat un augment en la mitja d'empreses per projecte –de 12,4 a 13,9–, mentre que els grups de recerca mantenen una tònica de participació similar.

Del pressupost total, que puja a 405,316 milions d'euros, el CENIT-E subvencionarà 200 milions d'euros, del què 50 milions corresponen al PlanE. Es destinaran 108,58 milions d'euros a la subcontractació a organismes de recerca: un 40% seran de les universitats, un 38% centres d'innovació i tecnologia, un 14% centres públics de recerca i el 8% restant altres entitats.

Les àrees de biotecnologia, salut i alimentació ja representen el 39% dels projectes aprovats i s'equiparen amb altres àmbits com energia, medi ambient i canvi climàtic.

> Projectes finançats

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.