Vés al contingut

Redacció

La celebració del desè aniversari del Centre de Regulació Genòmica (CRG) és una ocasió especial per mostrar el creixement i els avenços que ha aconseguit, els quals han permès que esdevingués un centre d’excel·lència i assolís el nivell equivalent al dels millors instituts de recerca biomèdica a escala internacional. Aquest matí s'ha obert el Simposi 10 anys de recerca, educació i formació al CRG, que s'allargarà fins demà, on es presentarà aquest progrés científic del CRG amb la participació d’alguns dels investigadors més prestigiosos del món, d’antics membres del centre i d’investigadors que hi treballen actualment.

A la inauguració hi han assistit Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, i Carmen Vela, secretària d'Estat d'Investigació, entre d'altres personalitats del món polític, de la recerca i de la indústria farmacèutica. Tant Mas-Colell com Vela han destacat el potencial d'aquest centre per dur a terme una recerca de qualitat i d'impacte internacional. Actualment, el CRG té uns 400 treballadors —un alt percentatge de fora de Catalunya— i des de la seva creació ha publicat un miler de publicacions.

Vídeo 10è Aniversari del CRG

El simposi tractarà els darrers avenços més importants de disciplines com la genòmica, la biologia molecular, la biologia cel·lular, la biotecnologia i la genètica. L’objectiu, de fet, és celebrar els primers deu anys d’història del CRG amb la resta de la comunitat científica i que esdevingui un fòrum d’intercanvi d’experiències, fet que es podria traduir en col·laboracions futures entre els científics del CRG, els ponents i participants convidats.

Entre els ponents hi ha Angus Lamond, del Wellcome Trust Centre for Gene Regulation and Expression de Dundee (Regne Unit); Tom Maniatis, de la Universitat de Colúmbia (Estats Units); Randy Schekman, del Howard Hughes Medical Institute vinculat a la Universitat de Berkeley (Estats Units); Richard Scheller, de Genentech Research and Early Development (Estats Units); Austin Smith, del Wellcome Trust Centre for Stem Cell Research de la Universitat de Cambridge (Regne Unit); Veronica Van Heyningen, de la Unitat de Genètica Humana de l’MRC d'Edimburg (Regne Unit), i Ada E. Yonath del Weizmann Institute of Science de Rehovot (Israel).

Per ampliar aquesta informació del simposi i consultar el programa consulta el web del CRG.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.