Vés al contingut

El centre tecnològic ASCAMM –ubicat al Parc Tecnològic del Vallès i un dels principals membres de la xarxa TECNIO que aglutina experts en recerca aplicada i transferència tecnològica de Catalunya–, està promovent un seminari internacional sobre les noves tecnologies en prototipat ràpid per a la fabricació d'implants cranimaxil·lofacials personalitzats segons l'anatomia del pacient, el proper 28 de setembre a l'Hospital de Sant Pau de Barcelona.

Realitzat en el marc del projecte europeu Custom IMD, el seminari comptarà amb la participació d'experts europeus de l'àmbit clínic, d'enginyeria mèdica i fabricació personalitzada. El centre tecnològic català és el coordinador del consorci que executa aquest projecte, format per 23 socis de set països, i que té com a objectiu desenvolupar biomaterials, a més de l'ús de les tecnologies de rapid manufacturing. Les seves activitats van començar el 2007 i té durada de 4 anys, amb un pressupost estimat de 9,8 milions d'euros. Al voltant del 50% està finançat per la Comissió Europea dins del 6è Programa Marc.

El seminari, titulat Medical Rapid Prototyping and Additives Manufacturing in Crani-maxillofacialSurgery, va dirigit a professionals de la salut (cirurgians cranimaxil·lofacials i neurocirurgians), dissenyadors industrials i enginyers biomèdics. El programa abordarà les noves tecnologies de fabricació ràpida aplicades a la producció d'implants personalitzats, el disseny digital d'aquest tipus d'implants, nous materials biocompatibles i les seves aplicacions. A més, els assistents tindran l'opció de participar en una demostració pràctica dels programes de disseny que s'utilitzen habitualment en la personalització d'implants mèdics.

El comitè organitzador compta amb la participació del Departament de Cirurgia cranimaxil·lofacial de l'Hospital Universitari de Maastricht (Holanda), l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Barcelona) i l'empresa Materialise (Bèlgica).

Programa i inscripció

Per a més informació:
ASCAMM Centre Tecnològic
Pilar Morera
Tel. +34 93 594 47 00
medicalws@ascamm.com

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.