Vés al contingut

REDACCIÓ

A Catalunya unes 410.000 persones són diabètiques, segons l'Enquesta de salut 2006 de la Generalitat de Catalunya. Una de les principals esperances per vèncer aquesta malaltia és la recerca. El Centre d'Investigació Biomèdica en Xarxa de Diabetis i Malalties Metabòliques Associades (CIBERDEM) treballa des de 2007 —per a iniciativa de l'Institut de Salut Carlos III— per incrementar la qualitat i productivitat científica en l'àmbit de la diabetis, centrant-se en potenciar la transferència de coneixement i de tecnologia des de la recerca bàsica cap a la clínica.

Aquest any el CIBERDEM celebra la quarta reunió anual, del 23 al 26 octubre 2011 a la Vall de Boí (Pirineu català), en la qual es mostraran alguns projectes de recerca dels centres del consorci públic. La trobada també és útil per establir vincles entre els membres per col·laborar en nous projectes.

El CIBERDEM està format per 32 grups de referència de diferents hospitals, universitats i centres de recerca de tot l'Estat espanyol i 19 institucions procedents de sis comunitats autònomes. Té tres àrea de recerca:

  • Senyalització i resistència a la insulina. Paper en l'aparició de la diabetis (Coordinador: Manuel Benito).
  • Dislipèmies, síndrome metabòlica i complicacions microvasculars de la diabetis (Coordinador: Rafael Carmena).
  • Disfunció, destrucció, regeneració de l'illot. Autoimmunitat. Impacte en la patogènesi de la diabetis (Coordinadora: Fàtima Bosch).
Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.