Vés al contingut

La Dra. Montserrat Vendrell, directora de Biocat, va presentar en el marc de la II Jornada de tecnologies mèdiques, la iniciativa AEI MedTec-Cat. Es tracta d’un projecte que pretén posicionar a nivell internacional el sector emergent de les Tecnologies Mèdiques a Catalunya. Vendrell ha afirmat que tant metges, com empresaris i innovadors s’han mostrat molt interessats en adherir-se al projecte i en participar-hi.

Biocat, juntament amb ACC1Ó, Col•legi Oficial de Metges de Barcelona, 22@ i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va organitzar aquesta jornada, celebrada dijous 15 de maig a la Sala d’Actes del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona.

La directora de Biocat va parlar durant la jornada sobre la creació i dinamització del Clúster de Tecnologies Mèdiques a Catalunya. La resta de ponències van comptar amb la participació, entre d’altres, del Dr. Jaume Aubia –president executiu del Grup MED del Col•legi Oficial de Metges de Barcelona-, el Sr. Joan Martí –gerent de Desenvolupament Empresarial d’ACC1Ó, el Dr. Luis Duocastella –director general tècnic d’iberhospitex- i el Dr. Joan Prat, de l’Hospital Sant Joan de Déu.

L’AEI, qualificat d’excel•lent pel govern

L’AEI MedTec-Cat, Pla Estratègic presentat per Biocat a la DGPYME i qualificat d’excel•lent pel Ministeri d’Indústria, Turisme i Consum, identifica els principals reptes estratègics catalans i recull una proposta de mesures i accions necessàries per assolir-los: millora de la competitivitat i la internacionalització de les empreses, reforç del sistema de valorització i transferència de la recerca, foment de la col•laboració Universitat-Empresa, desenvolupament d’instruments de finançament per a aquests sectors, creació i promoció de grans infraestructures (Biopol, IET:..) i desenvolupament de mesures de captació de talent propi i estranger. El document ha estat desenvolupat conjuntament amb 22@, CIDEM, i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
El Programa de les AEI (Agrupacions Empresarials Innovadores) es crea l’abril del 2007 per la Direcció General de Política de la PYME del Ministeri d’Indústria, Turisme i Consum, amb l’objectiu d’augmentar la competitivitat i visibilitat internacional de les empreses i fomentar la seva capacitat innovadora.

Més informació:

- Presentació en pdf de la Dra. Montserrat Vendrell, Creació i dinamització del Clúster de Tecnologies Mèdiques a Catalunya
- Sobre les Agrupacions Empresarials Innovadores

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.