Vés al contingut

El científic Christer Hallin de l'Institut Karolinska d'Estocolm, una autoritat mundial en el desenvolupament de radiotraçadors, ha visitat recentment el Centre d'Imatge Molecular (CRC CIM) de Barcelona per establir les bases de col· per a la realització d'assajos clínics i estudis preclínics en l'àrea de neurociències. També treballaran conjuntament per estandarditzar els mètodes de treball i la formació de personal, fet que permetrà millorar el suport a la comunitat científica i especialment a la indústria farmacèutica, sector en el que CRC CIM està focalitzat.

El director del CRC CIM, Francisco Javier Fernández, matisa l'estratègia de l'acord: "Les sinergies que s'estableixen entre aquestes dues institucions científiques permetran consolidar-nos com un referent en imatge molecular a nivell internacional".

L'Institut Karolinska és una de les universitats mèdiques més grans del món i el centre d'aprenentatge i investigació mèdica de referència a Suècia. Està associat amb l'Hospital Karolinska, que és on es realitzen el 50% dels assajos clínics d'aquest país escandinau, i això li permet desenvolupar una activitat docent reconeguda arreu del món. Un comitè d'aquest institut és l'encarregat de la nominació del Premi Nobel de Fisiologia o Medicina.

El CRC CIM -una entitat privada impulsada per les empreses CRC Corporació Sanitària i CRC Hospital del Mar l'any 2004- ofereix serveis d'imatge molecular basats en la Tomografia per Emissió de Positrons (TEP) i en la ressonància magnètica. Amb aquesta avançada tecnologia cobreix des de la recerca bàsica fins al desenvolupament preclínic i clínic.

Els últims anys, el CRC ha establert contactes estratègics amb diferents centres de recerca de rellevància internacional i ha participat en projectes d'expansió. Un dels més rellevants es va iniciar el passat mes de maig, en una missió institucional de la Generalitat de Catalunya als Emirats Àrabs que tenia com a missió transmetre el coneixement i la tecnologia d'empreses catalanes i establir-se en el Dubai Health Care City. El CRC està negociant la posada en marxa d'un Centre d'Imatge Molecular a Dubai, que permetria diagnosticar malalties com el càncer i l'Alzheimer, i que suposaria una inversió d'uns 8 milions d'euros.

Fotografia: instal·lacions del CRC CIM al PRBB (Barcelona) - © CRC CIM

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.