Vés al contingut

L'Institut Europeu d'Innovació i Tecnologia (IET) va tenir el seu prime time a l'Expo de Xangai. Organitzat al pavelló de la UE-Bèlgica, el passat 31 d'agost, el dia temàtic sobre l'IET va atraure autoritats públiques xineses, representants de les institucions d'educació superior, centres de recerca, empreses i entitats de l'àmbit de la ciència i la tecnologia per discutir la importància de la innovació en l'economia del coneixement.

L'IET és una de les iniciatives emblemàtiques de la Unió Europea. El seu vicepresident, Anders Flodström, va emfatitzar davant dels assistents la seva clara vocació internacional: "Volem estar a la classe mundial de la innovació i això no s'aconsegueix si només mirem cap a dins".

D'altra banda, Jan Truszczynski, director general d'Educació i Cultura de la Comissió Europea, va explicar que l'IET és la primera iniciativa europea per integrar plenament els actors de la innovació, la recerca i l'educació: "A través de les KIC –Comunitats de Coneixement i Innovació– volem ser pioners en el canvi del panorama de la innovació a Europa. Les KIC seran els hub d'innovació amb condicions atractives per treballar, estudiar i fer negocis".

Els debats es van centrar en el paper de la innovació en la societat del coneixement i sobre com es pot millorar la promoció de la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques entre Europa i la Xina en les àrees on actualment opera l'IET: canvi climàtic, energies sostenibles i societat de la informació i de la comunicació.

Catalunya –a través de la Unitat de Projectes Estratègics de Biocat– està impulsant la seva candidatura per participar activament en la nova KIC de l'IET en l'àmbit de la salut/ciències de la vida, que està previst que sigui seleccionada durant el 2011. Aquesta iniciativa compta amb el suport i el compromís de les administracions de l'Estat espanyol (a través de Ciemat-MICINN) i de Catalunya.

    Subscriu-te a les nostres newsletters

    Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.