Vés al contingut

Redacció

El Fons de Capital Coneixement, gestionat per IUCT Emprèn (una de les empreses del grup IUCT), ha entrat a la companyia Phyture Biotech amb una aportació de 270.000 euros per ampliació de capital. És la primera inversió del Fons de Capital Coneixement creat el 2011. La notícia s'ha donat a conèixer avui al congrés Biospain que se celebra a Bilbao.

Phyture Biotech és una spin-off de la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona especialitzada en la producció de principis actius vegetals d'alt valor afegit i proteïnes recombinants per al seu ús en els sectors cosmètic i farmacèutic. Albert Jané i Òscar Expósito són els dos joves emprenedors que estan al capdavant de la companyia que va facturar més de 170.000 euros el 2011 i que ha estat valorada en prop d'1,2 milions d'euros. La seu de l'empresa és a Terrassa (Barcelona).

Des de la seva fundació el 2009, Phyture Biotech basa la seva activitat en una plataforma tecnològica de cultiu de cèl·lules vegetals. Amb aquesta tecnologia es pot modificar el metabolisme de les cèl·lules per obtenir extractes innovadors, d'alt valor afegit i més eficaços i segurs que els tradicionals. Actualment, Phyture està desenvolupant una gamma de productes basats en el cultiu de cèl·lules d'espècies vegetals singulars (que es convertiran en ingredients actius per a les indústries cosmètica, dermatològica i farmacèutica) i investiga com optimitzar la tecnologia en la producció de proteïnes recombinants. Encara que les cèl·lules vegetals no són molt utilitzades, tenen un gran potencial de futur en aquest sector per les seves característiques i avantatges competitius, segons l'empresa.

El Fons de Capital Coneixement inverteix en empreses biotecnològiques, farmacèutiques i químiques en fases inicials de creixement. Les inversions no són exclusivament de tipus financer, sinó que poden generar sinergies amb altres empreses del grup i oferir valor afegit tecnològic. El fons té en estudi altres operacions, i s'espera tancar un acord d'inversió nou abans de finals d'any. La previsió és invertir uns 400 milions d'euros anualment fins a cobrir els 4 milions d'euros previstos en 10 anys.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.