Vés al contingut

Redacció

La sala d'actes de l'Hospital Sant Joan de Déu viurà de primera mà el TEDxMaastricht 2012, un esdeveniment independent que s'organitza per difondre idees innovadores en l'àmbit de la salut i que tindrà lloc el dia 2 d'abril en aquesta ciutat holandesa.

TED és una organització sense ànim de lucre que té com a lema Ideas worth spreading (idees que val la pena difondre). Es va crear a Califòrnia fa 26 anys i pretén millorar el món a través de debats que protagonitzen ponents innovadors, imaginatius i amb poder de seducció com ara Bill Gates, Jane Goodall, Sir Richard Branson, Isabell Allende i Philippe Starck.

En aquesta edició, una trentena de conferenciants compartiran la seva visió sobre el futur de la salut, entre ells, Paul Levy, anterior president i CEO del Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC) de Boston; Roni Zeiger, exresponsable de Google Health (més conegut com a Doctor Google Health); Paul Grundy, director de Salut, Tecnologia i Iniciatives Estratègiques d'IBM; Anke Tijtsma, antropòloga i directora de l'ONG Wemos; el dissenyador Marc van Beers, i un dels primers e-Pacients, l'holandès Maarten Lens-FitzGerald, que ha explicat la seva lluita i superació del càncer en un bloc. Tots ells faran referència a alguna d'aquestes qüestions clau:

  • Medicina en el món
  • L'explosió de dades sanitàries: la nova gran oportunitat
  • L'e-salut no és salut electrònica, sinó salut apoderada
  • La nova comunicació entre metge i pacient
  • L'aplicació del joc a l'hora de curar una malaltia

L'Hospital Sant Joan de Déu té l'exclusiva a l'Estat espanyol per retransmetre en directe l'esdeveniment. Els professionals de l'àmbit de la salut que vulguin assistir a l'auditori de l'hospital per viure'l en directe, a través de tecnologia simulcast, i compartir impressions, només s'han d'inscriure (les conferències seran en anglès amb servei de traducció simultània).

Dia: 2 d'abril 2012
Hora: de 9 h a 17 h
Lloc: Hospital Sant Joan de Déu • Sala d'actes • C/ Sant Rosa, 39 • Esplugues de Llobregat (Barcelona)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.