Vés al contingut

Redacció

En la reunió de Govern d'ahir, entre altres acords, es va aprovar la posada en marxa del procés per elaborar la Llei de ciència de Catalunya per tal de consolidar i reforçar l’excel·lència del sistema català de recerca. La futura llei desplegarà les competències que la Generalitat té en exclusiva en aquesta matèria, servirà per definir i reforçar el règim d’autonomia dels centres i les estructures de recerca i garantir la continuïtat de la política científica que ha convertit Catalunya en el pol de coneixement capdavanter del sud d’Europa.

L’aprovació de la nova legislació ha de ser clau per potenciar un model econòmic centrat en el coneixement, que continuï donant valor a les accions impulsades pel Govern, i consolidi Catalunya com un model de centres de recerca propi altament competitiu. També ha de permetre atreure i retenir talent al país.

Fins ara, els diferents Governs han treballat, principalment, en plans i programes estratègics en política científica, entre els quals destaquen el Programa CERCA i el Programa ICREA.

En la nota de premsa del Govern podeu llegir els objectius de la futura Llei de ciència.

Notícia relacionada (18/6/2011)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.