Vés al contingut

El Grup Lipotec va invertir 10 milions d'euros en R+D+I durant l’any 2008, dada que ha fet pública coincidint amb la visita del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, a les instal•lacions de Sant Quintí de Mediona (Barcelona), el dia 12 de gener.

El grup català es dedica a la recerca i comercialització de principis actius per a la indústria cosmètica, farmacèutica i alimentària. Actualment té 74 patents i ocupa els primers llocs del rànquing mundial en el mercat dels pèptids. Així mateix, compta amb vuit filials internacionals i exporta el 85% de la seva producció a més de 65 països.

En concret, el conseller Huguet ha visitat les plantes de dues de les companyies del grup: GP Pharm (pionera en el seu model de negoci, que combina la recerca i el desenvolupament de les plataformes tecnològiques amb la comercialització i fabricació pròpia) i BCN Peptides (especialitzada en la fabricació de pèptids per a la indústria farmacèutica, veterinària i cosmètica). En aquestes instal•lacions hi ha l’única planta a l’Estat espanyol dotada amb tecnologia per al desenvolupament i producció de microesferes en condicions d'esterilitat i l'única a Europa amb tecnologia per desenvolupar i produir formes liposomials injectables per al tractament de diversos tipus de càncer.

La recerca i l'activitat del Grup Lipotec es basa en dues plataformes tecnològiques centrals: l'obtenció de molècules actives per mètodes químics o biotecnològics i el disseny de nous sistemes d'alliberament controlada dels mateixos.

GP Pharm està pendent de registre als Estats Units i Europa del seu primer producte de desenvolupament propi, Lutrate® 1 mes, indicat per al tractament del càncer de pròstata. El fàrmac, que ja ha superat amb èxit tots els assajos clínics, espera la seva aprovació per a finals d'aquest any.

El desembre passat GP Pharm va tancar una ampliació de capital d’11 milions d'euros que li permet assegurar la seva activitat i prosseguir amb els seus plans d'expansió.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.