Vés al contingut

Redacció

L'Hospital Memorial Sloan-Kettering de Nova York, un dels millors centres del món en la recerca sobre el càncer, ha incorporat en el seu equip directiu el metge català Josep Baselga. El Dr. Baselga dirigirà la gestió de l'atenció al pacient, les clíniques del grup i la recerca clínica i traslacional, amb una plantilla d'uns 834 metges. Succeeix en el càrrec a Robert I. Wittes, que van anunciar l'agost de 2011 la seva intenció de dimitir a finals d'aquest any, després d'una dècada com a director mèdic en aquest hospital.

Baselga compaginarà aquesta responsabilitat amb la direcció mèdica del Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO) de Barcelona i de la Divisió d'Hematologia i Oncologia del Massachusetts General Hospital (MGH) vinculat a la Universitat de Harvard.

"Tenim la sort d'haver reclutat a un líder que té la visió, l'habilitat i l'experiència per treballar amb nosaltres en una nova etapa de creixement i desenvolupament de nous programes clínics", diu en un comunicat el president i director general del Memorial Sloan-Kettering, Craig B. Thompson.

Per la seva banda, Baselga ha declarat que "un dels principals reptes actuals en oncologia clínica és traduir el més aviat possible la recerca produïda al laboratori en teràpies eficaces per als pacients" i, en aquest sentit, "el Memorial Sloan-Kettering és un lloc únic per fer-ho, en un moment en què les oportunitats en la recerca i el tractament del càncer mai han estat més grans".

A més de Josep Baselga, hi ha un altre científic català de prestigi vinculat a aquesta entitat, el Dr. Joan Massagué, que dirigeix des de 2003 el Programa de Biologia i Genètica del Càncer de l'Sloan-Kettering Institute.

Doctor per la Universitat Autònoma de Barcelona, Baselga és un dels millors investigadors en càncer i ha centrat els seus estudis en el càncer de mama amb més de 300 articles i publicacions. Ha estat expresident de la Societat Europea d'Oncologia Mèdica, membre del Consell d'Administració de la Societat Americana d'Oncologia Clínica (ASCO) i de l'Associació Americana per a la Investigació Oncològica (AACR). També és fundador i editor en cap de la nova revista de l'AACR, Cancer Discovery.

Més informació al web del Memorial Sloan-Kettering Hospital.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.