Vés al contingut

REDACCIÓ

El Ministeri de Ciència i Innovació (MICINN) va finançar, a través de la Fundació Genoma España, 18 projectes InnoCash el 2010 —al web de Biocat s'avançava aquesta convocatòria el passat novembre— als quals va destinar un total de vuit milions d'euros, un 45% més que el 2009, per desenvolupar i explotar comercialment tecnologies i resultats d'R+D.

El programa InnoCash, que gestiona Genoma España, identifica i madura tecnologies i resultats d'R+D generats, sobretot, pels centres públics de recerca, per tal de transferir-los al mercat a través de projectes d'innovació que siguin impulsats per inversors de caràcter industrial i financer.

Els principals objectius d'aquest programa són mobilitzar inversió privada, accelerar la transferència de tecnologia, impulsar la productivitat de les empreses i generar ocupació d'alta qualitat.

En aquest sentit, segons el MICINN, el capital mobilitzat pels inversors durant el 2010 per finançar els projectes gairebé ha duplicat la quantitat concedida pel programa InnoCash superant els 15 milions d'euros. Aquest finançament mobilitzat prové tant d'entitats de capital risc (21%) i socis inversors (55%).

En funció del lloc d'origen de la tecnologia, Catalunya i Madrid són les comunitats on més projectes s'han generat (cinc projectes en cadascuna). Pel que fa a les comunitats on s'instal·la l'empresa que durà a terme el desenvolupament de la tecnologia, destaca Catalunya amb set empreses:

 • Salut/Bio
  • Agrasys (desenvolupament d'un sistema d'híbrids)
  • Archivel Farma (desenvolupament d'una nova vacuna contra la tuberculosi de caràcter profilàctic i terapèutic)
  • Neurotec Pharma (esclerosi múltiple: desenvolupament de productes terapèutics)
  • Palo Biofarma (desenvolupament de moduladors dels receptors d'adenosina com a dianes terapèutiques)
 • Nano
  • Pangaea (diagnòstic de càncer de pulmó en sang)
  • Visiometrics (Scattermeter: desenvolupament d'un nou instrument per mesurar aberracions visuals objectives sense col·laboració del pacient)
 • TIC
  • Immsund (desenvolupament d'un dispositiu d'àudio en tres dimensions)

Per àrees tecnològiques destaquen la biotecnologia (56%) i la nanotecnologia i processos industrials (22%). I per sectors d'aplicació, la salut és el més predominant amb set projectes en teràpia i quatre projectes en diagnòstic.

Relació de projectes finançats

Notícia relacionada (16/11/2011)

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.