Vés al contingut

REDACCIÓ

El Ministeri de Ciència i Innovació (Micinn) convoca per segon any consecutiu el programa Ciutats de la Ciència i la Innovació, que distingeix els ajuntaments que hagin demostrat el seu esforç i compromís amb l'R+D+i i la seva contribució des de l'esfera local al canvi de model productiu amb projectes a partir de l'1 de gener de 2011.

Aquest distintiu reconeix a un total de 30 municipis repartits en tres categories segons la seva població (menys de 20.000 habitants, de 20.001 a 100.000 i més de 100.000). El termini de presentació de sol·licituds comença avui i finalitzarà el 15 d'octubre de 2011.

La distinció s'obté per a un període de tres anys que es renova o no en funció de les actuacions de les ciutats en aquest temps. Les localitats reconegudes tindran diversos  beneficis en el marc de les polítiques d'R+D+i ja que passaran a formar part de la Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació (Xarxa Innpulso).

Es valorarà el grau de concordança dels projectes innovadors presentats per l'ajuntament amb l'Estratègia Estatal d'Innovació (E2i); l'esforç inversor de l'ajuntament en projectes d'innovació; l'impacte esperat de les millores o canvis introduïts després de la implementació dels projectes innovadors (llocs de treball, creació d'empreses, projectes de compra pública innovadora, capital privat invertit) i haver possibilitat la contractació de tecnòlegs a través d'algun dels programes Inncorpora.

Ajuntaments distingits el 2010

A la primera edició van ser distingits en la categoria d'ajuntaments de més de 100.000 habitants: Dos Hermanas, Gijón, Santander, Valladolid, Barcelona, Mataró, Terrasa, Logroño, San Sebastián i València.

En la d'ajuntaments de 20.001 a 100.000 habitants: Avilés, Cerdanyola del Vallès, Manresa, Sant Boi de Llobregat, Viladecans, Cáceres, Almendralejo, Rivas Vaciamadrid, Tres Cantos i Eibar.

I en la categoria de fins a 20.000 habitants: Buenavista del Norte, La Solana, Béjar, Palaciosrubios, Vilanova del Camí, Boiro, Colmenarejo, Ermua, Benilloba i Gata de Gorgos.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.