Vés al contingut

REDACCIÓ

El Consell de Ministres ha aprovat un conveni entre el Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç i l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA), que permetrà implementar una línia de finançament de préstecs participatius per a pimes de 53,8 milions d'euros durant el 2011.

Els préstecs es destinaran a donar suport a projectes empresarials promoguts per les pimes. Per recórrer a aquesta línia, les companyies hauran de ser petita i mitjana empresa (pime) —segons les defineix el Reglament (CE) 800/2008—, i hauran de presentar projectes concrets adreçats a la consolidació i millora de la competitivitat de l'empresa.

La quantia del préstec podrà oscil·lar entre 100.000 euros i 1.500.000 euros i se sotmetrà a un tipus variable amb dos trams:

  • Un primer tram a Euríbor a un any més 0,75 punts percentuals.
  • Un segon tram en funció de la rendibilitat de l'empresa, sense que en cap cas el tipus resultant de la suma dels dos trams pugui superar el 6%.

Aquest conveni se suma als aprovats pel Consell de Ministres el passat 29 d'abril i 27 de maig, dotats tots dos amb 20 milions d'euros. La primera línia anava destinada a joves emprenedors i la segona a empreses de base tecnològica.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.