Vés al contingut

Cristina Garmendia ha estat nomenada ministra de Ciència i Innovació per a aquesta nova legislatura. La notícia ha estat ben acollida pel sector, tant per les competències com per la titular d’aquesta nova cartera. Aquesta designació és signe de que la innovació serà un dels motors d’aquesta legislatura.

El Ministeri de Ciència i Innovació rebrà competències que fins ara es trobaven en mans d’altres ministeris, i reunirà, per primera vegada, la recerca pública amb l’R+D empresarial que competia al Ministeri d’Indústria. Aquesta acció, reclamada pels experts, mostra l’aposta per fer que l’economia creixi mitjançant l’R+D+i, pujant de veritat al tren del coneixement.

El nomenament de Garmendia com a ministra ha estat ben rebut. Gaudeix d’una excel•lent reputació i respecte dins del sector, com a científica i emprenedora. És possiblement la persona que millor coneix el sector biotecnològic a l’Estat espanyol, tant com a fundadora de Genetrix com des del seu paper com a presidenta d’Asebio, o com a sòcia d’Ysios, generant oportunitats d’inversió a l’Estat.

591-22.jpg


Garmendia està configurant un ministeri amb un elevat perfil expert, amb noms com Carlos Martínez i Màrius Rubiralta, com a secretaris d’Estat d’Investigació, i Universitats, respectivament. Ambdós han estat impulsors del projecte de la BioRegió de Catalunya i patrons de Biocat.

La Secretaria d’Estat d’Universitats disposarà de dues direccions generals, la d’Universitats i la de Programes de Recerca i Transferència de Coneixement. El nou secretari d’Estat ha ocupat fins ara el càrrec de rector de la Universitat de Barcelona. Primer director del Parc Científic de Barcelona, Rubiralta és un dels ideòlegs de la BioRegió de Catalunya.

El sector està content i contempla amb interès aquest nou escenari en el que recerca i innovació van de la mà.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.