Vés al contingut

El Parc Científic de Barcelona (PCB) ha participat a la primera reunió de treball dels membres del consorci del projecte europeu de suport a la biotecnologia ABCEurope (Advanced Biotech Cluster Platforms for Europe), a Milà. La iniciativa, promoguda pel Consell de Bioregions Europees (CEBR), té com a objectiu establir sinergies entre els clústers europeus per desenvolupar i incrementar l'eficiència dels serveis de suport que s'ofereixen a les pimes biotecnològiques.

El consorci del projecte ABCEurope vol impulsar la creació d'un gran clúster europeu d'excel·lència amb la finalitat de potenciar al màxim l'impacte de la biotecnologia a Europa. El PCB forma part d'aquest consorci, que està coordinat per la Cambra de Comerç de Milà, i integrat per 14 dels clústers i bioregions europees més actives: BioIndustry Park del Canavese (Itàlia), BioM (Alemanya), BioTOP (Alemanya), BioValley (França), Biowin (Bèlgica), ERBI (Regne Unit), Heidelberg Technology Park (Alemanya), Innova (Hongria), Matimop (Israel), Medicen (França), Medicon Valley Alliance (Dinamarca) i Stockholm Science City (Suècia).

En aquesta primera reunió de treball, els socis han presentat les seves propostes per posar en marxa els diferents programes d'actuació i acabar de definir el pla d'acció integral del projecte que s'ha diversificat en vuit àrees d'interès. El PCB participarà en quatre d'aquests blocs, focalitzats en la internalització i serveis de suport a les pimes innovadores, l'establiment d'acords de col·laboració entre els clústers europeus i les seves empreses i el foment de la capacitat de recerca conjunta.

El projecte ABCEurope està finançat principalment per la Comissió Europea i compta amb un pressupost de 3,5 milions d'euros. El projecte es portarà a terme durant els tres propers anys i serà visible a través del portal d'Europa Innova, la iniciativa de la Direcció General de Empresa i Indústria de la Comissió Europea que ha de ser el laboratori per al desenvolupament i assaig de noves eines de suport a la innovació.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.