Vés al contingut

REDACCIÓ

El Parc Científic Barcelona (PCB) ha superat amb èxit el procés d’auditoria de la certificació ISO 14001:2004, que acredita que el Sistema de Gestió Ambiental (SGA) dels seus edificis i instal·lacions compleix els requisits d’aquesta normativa. És la primera vegada que un parc científic de l’Estat espanyol obté el certificat associat al compliment de nivells de qualitat establerts per un estàndard europeu específic en medi ambient.

Simultàniament s'ha obtingut la certificació del Sistema de Gestió de la Qualitat dels Serveis Científics Comuns, segons els requisits de la norma ISO 9001: 2008, per als serveis científics de suport, manteniment d’equipament científic i instal·lacions i serveis d’atenció a l’usuari. Aquests serveis donen suport a les activitats dels investigadors del Parc i conformen un centre tecnològic de referència, que té com a línies preferents la biomedicina, la biotecnologia, la nanobioenginyeria i la química farmacèutica.

"Amb aquestes certificacions, volem fer palès el nostre compromís amb la millora continua dels processos de treball i l’optimització i eficiència de la gestió dels recursos disponibles", explica el director general del PCB, Fernando Albericio.

El PCB, establert per la Universitat de Barcelona el 1997, va ser el primer parc científic de l’Estat  i avui és un referent internacional. Hi ha més de 75 empreses, una incubadora que acull 20 start-up biotecnològiques, més de 70 grups de recerca, tres instituts públics de recerca i una àmplia oferta tecnològica de suport, amb una superfície de 7.000 metres quadrat, que dóna servei anualment a 500 grups i empreses.

Una de les línies estratègiques del Parc és l’organització d’activitats de divulgació per millorar la cultura científica de la societat i fomentar vocacions científiques entre els joves. Actualment, organitza –en el marc del seu Programa Recerca en Societat– més de 120 activitats anuals presencials en les quals hi participen 6.000 persones. Recentment ha presentat dos portals europeus educatius Nanoyou i Xplore Health.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.