Vés al contingut

El Parc Científic de Barcelona (PCB) organitza, per quart any consecutiu, el cicle de tallers d'experiments Fes recerca!, tots els dissabte del 17 d'octubre al 28 de novembre. Aquests tallers permeten apropar el món de la recerca a tots els ciutadans, millorar la cultura científica i fomentar les vocacions científiques entre els més joves. Tot i que s'adreça especialment als joves, és un espai obert a tot el públic, de manera que s'hi pot participar individualment, amb amics o en família.

L'activitat és gratuïta i es fa a La Pedrera de Barcelona, de les 11 del matí a la 1 del migdia. També s'ofereix, entre setmana, a la comunitat educativa. En els dos casos cal fer reserva prèvia ja que l'aforament és limitat.

L'experiència és gairebé única a la ciutat de Barcelona, ja que són els propis investigadors els que dinamitzen l'activitat i traslladen una part del seu laboratori i dels aparells que utilitzen per treballar a La Pedrera. Els assistents poden participar en diversos experiments; veure i manipular els instruments, materials i elements amb què treballen els científics; i interactuar amb els investigadors.

L'elecció del tema del taller és lliure, entre les quatre propostes que s'ofereixen: analitzar diverses mostres d'ADN per descobrir qui ha estat l'autor d'un crim, elaborar un nou fàrmac que podria ser útil per tractar l'Alzheimer, estudiar una població de mosques amb càncer per investigar quins sons els mecanismes que desencadenen aquesta malaltia i conèixer més d'a prop quines són les fases que segueix el procés de desenvolupament d'un nou medicament.

El PCB calcula que unes 1.500 persones podran fer d'investigadors al llarg d'aquesta nova edició.

Més informació: www.pcb.ub.cat/fesrecerca

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.