Vés al contingut

El Parc Científic de Barcelona (PCB) i el Parc Científic de Madrid (PCM) han signat un acord que permetrà que les empreses de base tecnològica associades a les dues institucions puguin utilitzar les plataformes científiques i l’equipament tecnològic que ofereix cada parc, així com gaudir de facilitats per accedir als espais d’incubació respectius.

L’objectiu del conveni és potenciar la generació de sinèrgies entre les empreses associades. Per aquest motiu, tant el PCB com el PCM s’han compromès a fer difusió dels seus productes i serveis, dels programes de pràctiques professionals i de les vacants laborals. L’acord ha estat rubricat pel director general del PCB, Fernando Albericio, i el director general del PCM, Antonio Díaz.

El PCB i el PCM també participen a la Xarxa Universitària Iberoamericana d’Incubació d’Empreses, un projecte que integra dotze universitats, i que vol facilitar la transferència dels resultats de la recerca a la societat -especialment en ciències de la vida-, i promoure la creació de més de 100 “spin-off” universitàries els propers cinc anys.

En opinió de Fernando Albericio, “aquest acord és una bona iniciativa a la qual s’hi s’haurien de sumar altres parcs científics de l’Estat ja que permet ampliar i compartir els recursos i, també, que les infraestructures tecnològiques no suposin un cost d’inversió tan elevat”.

Per la seva banda, Antonio Díaz, afirma que l’acord “facilita els recursos per augmentar les actuacions d’R+D, de manera que les iniciatives emprenedores que s’inicien en l’àmbit acadèmic i científic trobin els recursos necessaris per desenvolupar amb èxit el seu projecte empresarial, i que el resultat d’aquesta tasca reverteixi en benefici d’un teixit empresarial més competitiu i la creació de llocs de treball de qualitat”.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.