Vés al contingut

El Ministeri de Ciència i Innovació destinarà -amb càrrec al PlanE- set milions d'euros a la Fundació Parc Científic de Barcelona (PCB) per construir la segona fase del parc, que actualment està en curs i es preveu que finalitzi el 2011. Amb aquesta ampliació el PCB augmentarà la seva superfície actual de 25.000 metres quadrats fins a 96.000 metres quadrats -dels què gairebé una tercera part es destinaran a laboratoris.

La dotació es va aprovar al Consell de Ministres el passat 30 d'octubre a través del Reial Decret 1641/2009, que estableix la regulació de les subvencions a vuit entitats gestores de parcs científics i tecnològics a l'Estat espanyol, per un import total de 30 milions d'euros, i que estan destinades a projectes d'infraestructures.

El PCB, a banda de ser l'únic parc científic català que rebrà aquesta subvenció, tindrà l'assignació més alta de totes les atorgades. Les altres entitats beneficiàries són la Fundació Parc Científic de Madrid, la Universitat Politècnica de València -gestora de la Ciutat Politècnica de la Innovació-, la Fundació Parc Tecnològic de Ciències de la Salut de Granada, la Fundació Parc Científic de la Universitat de Salamanca, l'Institut de Desenvolupament Econòmic del Principat d'Astúries (IDEPA) -gestor del Parc Tecnològic d'Astúries-, la Societat Gestora Parc Científic i Tecnològic de Cantàbria i la Fundació Parc Científic i Tecnològic Aula Dei (Saragossa).

Aquesta partida de 30 milions d'euros està englobada dins del paquet d'actuacions per valor de 490 milions d'euros que el PlanE destina a l'R+D+I en tres eixos sectorials prioritaris: la salut, l'energia i l'excel·lència internacional. La subvenció que rebrà el PCB forma part dels eixos energia i entorns d'excel·lència internacional.

El Govern espanyol preveu que aquests ajuts generin ocupació per a unes 750 persones, entre les execucions d'obra civil i la creació de nous grups de recerca.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.