Vés al contingut

Aquest mes d'abril s'obre la convocatòria per a les candidatures al premi EmprenedorXXI, promogut per "la Caixa" i coatorgat per l'Empresa Nacional d'Innovació (ENISA), per tal d'identificar i premiar les pimes innovadores amb alt potencial de creixement -i amb menys de cinc anys de vida- de cada comunitat autònoma de l'Estat espanyol.

La competició consta de dues fases, una autonòmica i una altra estatal, en la que els 17 guanyadors autonòmics competeixen per aconseguir el guardó estatal. És l'únic premi d'aquestes característiques que té una fase autonòmica, que s'implementa gràcies a l'impuls de més de 30 entitats locals i regionals vinculades a la creació d'empreses i l'emprenedoria.

Les candidatures catalanes, fins el 21 d'abril

A la fase autonòmica, que se celebrarà durant els mesos d'abril, maig i juny, l'empresa guanyadora rebrà un premi en metàl·lic de 10.000 euros, a més d'una beca per participar en el curs Ignite Fast Tracking Innovation de la Universitat de Cambridge i l'assistència a un dels principals pols d'innovació del món, on podrà contactar amb empreses internacionals i conèixer directament oportunitats de negoci, col·laboració i innovació.

Les candidatures a Catalunya estan obertes fins el 21 d'abril de 2010.

La fase estatal, el proper juny a Barcelona

Entre els guanyadors regionals, un jurat seleccionarà tres empreses que competiran pel guardó estatal, el proper mes de juny a Barcelona, coincidint amb BIZ BCN (setmana mundial de la emprenedoria i la innovació). El guanyador obtindrà 30.000 euros, la segona empresa, 15.000 euros, i la tercera, 10.000 euros. Aquestes quantitats són acumulatives a la percebuda per haver guanyat la fase regional.

Com a novetat d'aquesta quarta edició, els dos finalistes i el guanyador participaran en un programa de la Universitat de Cambridge, i estudiants d'MBA faran estades de dos mesos en les diferents empreses per desenvolupar un treball de consultoria estratègica d'acord amb les necessitats del projecte.

En l'edició anterior van participar-hi més de 300 empreses, el que reflecteix l'auge de l'emprenedoria a tot l'Estat. Entre els sectors d'activitat de les empreses participants van destacar el de TIC (32%), serveis (29%), biotecnologia (18%) i internet (12%). L'ocupació creada per aquestes empreses supera els 2.100 llocs de treball.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.