Vés al contingut

REDACCIÓ

El Consell General de la Xarxa Vives d'Universitats ha escollit com a nou president el rector de la Universitat Jaume I (UJI), Vicent Climent, en substitució del rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Giró. D’altra banda, l’exrector de la Universitat de Lleida, Joan Viñas, ha estat nomenat vicepresident de la Xarxa amb caràcter permanent per als propers dos anys, per tal de reforçar la continuïtat de l’actuació de l’associació. La reunió es va celebrar divendres a la UPC.

Vicent Climent (Castelló de la Plana, 1954) és catedràtic d'òptica al Departament de Física de la Universitat Jaume I, on ha desenvolupat la seva carrera acadèmica des de 1991, a banda de les col·aboracions amb l'Institut für Arbeitsphysiologie de la Universitat de Dortmund (Alemanya). Fins el seu nomenament com a rector, va ser investigador responsable del Grup d'Òptica GROC-UJI, que ha desenvolupat diversos projectes de recerca centrats en l'òptica temporal i ultra ràpida. És coautor de tres patents industrials, d'uns 60 articles en publicacions científiques en l'àmbit de l'òptica i de més de 100 comunicacions en congressos. Entre 1991 i 1995 va dirigir el Departament de Ciències Experimentals (1991-1995). Posteriorment va ser vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat (1995-2001) i comissionat per al Nou Postgrau de l’UJI (2005-2006), entre altres.

Durant el transcurs de la reunió s’ha lliurat el Premi de Comunicació Científica 2010, que convoca la Xarxa Vives amb la col·laboració de la Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València i de la CAM.  En la modalitat de ciències bàsiques, ciències de la salut, enginyeries i arquitectures, ha resultat guanyador l’article Genoma i recombinació: traçant la història evolutiva dels humans, de Marta Melé Messeguer, de la Universitat Pompeu Fabra.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.