Vés al contingut

El Rei Carl XVI Gustav de Suècia i una delegació de l'Acadèmia Reial de Ciències i Enginyeria Sueca (IVA, per les seves sigles en anglès) han visitat el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB) i l'empresa Oryzon a Cornellà. La delegació està realitzant, durant quatre dies, una missió tecnològica (Royal Technology Mission) a l'Estat espanyol i ha escollit el PRBB per conèixer la recerca que s'hi porta a terme i les infraestructures amb què compta i Oryzon, com a companyia biotec capdavantera en l'àmbit estatal.

Al PRBB, la delegació sueca ha estat rebuda per Josep Joan Moreso, rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i vicepresident del PRBB i autoritats de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona. La visita ha inclòs una presentació de l'entitat per part del director general, Jordi Camí, i un recorregut per diferents instal·lacions científiques que han estat presentades pels directors i investigadors principals dels centres que formen part del parc.

El monarca escandinau també ha rebut la salutació de dos dels residents del PRBB de nacionalitat sueca, Medya Shikhagaie (UPF) i Christos Gekas (Centre de Regulació Genòmica).

En la seva visita a les recentment inaugurades instal·lacions d'Oryzon a Cornellà (vegeu notícia relacionada), el Rei Carl Gustav ha estat acompanyat pel president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, i l'ambaixador de Suècia a Espanya, Ander Rönkvist, entre d'altres autoritats catalanes i sueques. La comitiva, dirigida pel director general d'Oryzon, Carlos Buesa, ha pogut conèixer els principals projectes de recerca que està realitzant actualment l'empresa, especialitzada en el descobriment de biomarcadors per al desenvolupament de teràpies per al diagnòstic precoç i el tractament de malalties oncològiques i neurodegeneratives.

En el marc d'un dinar, a les mateixes instal·lacions, el monarca i els membres de la comitiva han pogut mantenir un coloqui i interessar-se per detalls específics dels aspectes científics i comercials de l'activitat de l'empresa, preguntes que han atès els directors dels departaments científics i de desenvolupament de negoci.

Fotografia superior (d'esquerra a dreta): recepció al PRBB amb Josep Joan Moreso, rector de l'UPF; Medya Shikhagaie, de l'UPF; la professora Lena Treschow; Christos Gekas, del CRG; el Rei Carl XVI Gustav de Suècia; Jordi Camí, director general del PRBB; Björn Nilsson, president de l'IVA; Miquel Gómez, del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya; Sara Jaurrieta, de l'Ajuntament de Barcelona i Anders Rönquist, ambaixador de Suècia a Espanya - © Jordi Casañas

oryzon_suecia_m.jpg

Fotografia inferior: el director general d'Oryzon, Carlos Buesa, rebent les autoritats sueques i catalanes.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.