Vés al contingut

Els 19 projectes de recerca per a la prevenció i tractament de la Covid-19 que van rebre finançament ara fa un any, han presentat resultats. En una jornada telemàtica presidida per la consellera de Salut en funcions, Alba Vergés i el director de la Direcció General de Recerca i Innovació en Salut (DGRIS), Robert Fabregat, i on també hi ha participat Biocat.

L’abril de 2020, el Departament de Salut, mitjançant la DGRIS, va finançar amb 4 milions d’euros un total de 19 projectes de recerca i innovació per a la prevenció i tractament de la malaltia Covid-19, escollides d’un total de 42 propostes. Biocat va col·laborar en el llançament de la convocatòria, i experts del Departament de Salut i l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya (AQuAS) van avaluar els projectes.

Un cop presentats els resultats i amb la perspectiva d’un any, la directora d’Innovació de Biocat, Núria Martí, ha destacat la qualitat científica de la BioRegió i ha fet una crida a la col·laboració publico-privada. “Creiem en el potencial col·laboratiu, però cal explotar-lo com a país. Els projectes tenen un gran recorregut i cal donar-los suport perquè segueixin endavant”.

En aquest sentit, el director de la DGRIS, Robert Fabregat, ha posat de manifest la necessitat de finançar la recerca i que - amb impuls econòmic - es poden aconseguir fites tan remarcables com aquests avançaments clínics. “Som molt conscients de la necessitat de recursos per fer recerca. La pandèmia ha posat en evidència que la innovació en salut és cabdal per la transformació del país”. Davant d’aquest repte, la titular de Salut ha deixat clar que el Govern “seguirà apostant clarament per la recerca”.

Els 19 projectes han estat liderats per equips d'investigació de l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL); el Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR); el Vall d'Hebron Institut d'Oncologia (VHIO); l'Institut de Recerca de la Sida (IrsiCaixa); l'Institut d'Investigacions Biomèdiques Sant Pau (IIB Sant Pau); l'Institut d'Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS); l'Institut d'Investigació en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP); l'Institut Hospital del Mar d'Investigacions Mèdiques (IMIM); l'Institut Universitari per a la Recerca en Atenció Primària de Salut Jordi Gol i Gurina (IDIAP Jordi Gol); l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i l'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida (IRBLleida).

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.