Vés al contingut

Els projectes que participen al programa d’acceleració de CRAASH Barcelona han validat les seves tecnologies healthtech a diversos mercats europeus i a l’ecosistema de Boston.

CRAASH Barcelona és un programa d’acceleració organitzat per Biocat en col·laboració amb CIMIT (Boston) i forma part del programa de bootcamps d'EIT Healthel principal consorci de salut europeu.

Vuit projectes del programa van visitar els ecosistemes de Paris (Medicen) i Delft (YES!Delft) durant setembre i octubre, respectivament, per validar l’encaix de mercat de la seva tecnologia als mercats de França i Països Baixos. Durant aquests road trips, els participants van participar en sessions de formació i presentacions per entrar en aquests mercats i van mantenir entrevistes amb actors d’aquests ecosistemes de salut per validar els seus projectes i buscar potencials partners.

Cinc dels projectes van ser seleccionats per participar en la visita de tancament del  programa, aquest mes de novembre a Boston. Els escollits van ser el projecte d’origen barceloní Flomics (eina de biòpsia líquida per al cribratge, diagnòstic, pronòstic, seguiment i estratificació del pacient de malalties complexes com el càncer colorrectal); l’empresa alemanya Clouz amb el projecte Nima (nusos quirúrgics fiables i de baix cost per minimitzar el risc dels pacients en quiròfan o en situacions d’urgència); el projecte irlandès Luminate Medical (dispositiu elèctric portàtil per combatre la pèrdua de cabell causada per la quimioteràpia); Fine Birth (projecte de l’empresa espanyola Innitius que diagnostica en temps real les falses amenaces de part prematur amb un test ràpid i de baix cost); i el projecte belga SeizeIT (wearable que, col·locat en l’orella del pacient, captura de forma discreta diferents tipus de senyals per detectar convulsions epilèptiques).

 

Objectiu: arribar a mercat en 3-5 anys

Des del mes de maig, CRAASH Barcelona ha entrenat els projectes participants per ajudar-los a comercialitzar les seves tecnologies en un període d’entre 3 i 5 anys. Els equips han estat guiats en tot moment per mentors experts del CIMIT (Boston), l'acceleradora de salut amb més experiència del món. En 15 anys, el CIMIT ha accelerat amb èxit més de 600 projectes de healthtech, ha duplicat la taxa de comercialització i ha reduït a més de la meitat el temps per arribar a la fase següent. 

CRAASH Barcelona és un programa intensiu de 12 setmanes de durada. La primera fase (de maig a juliol) va servir als equips per validar si la seva tecnologia podia resoldre una necessitat real i encaixava en el mercat. Els equips van treballar amb els experts del CIMIT de Boston, primer de forma presencial en una trobada a Barcelona i després amb trobades virtuals. La segona fase de CRAASH Barcelona ha servit els equips per validar el seu projecte a  França, Països Baixos i Boston.

CRAASH Barcelona va ser distingit per Diario Médico com una de les ‘Millors Idees en Salut’ de 2018. El projecte forma part del programa de bootcamps d'EIT Health. Biocat té previst obrir la convocatòria per a la propera edició del programa a principis de 2020.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.