Vés al contingut

La medicina regenerativa, la teràpia gènica, la fotònica i la nanotecnologia estan proporcionant nous tractaments contra les diferents formes de ceguesa. Tant és així que els avenços científics permetran restaurar certs tipus de ceguesa durant la propera dècada i es podran curar les malalties degeneratives de la retina, la principal causa de pèrdua de visió.

CaixaForum Barcelona acull els dies 6 i 7 de setembre la trobada Fighting Blindness. Future Challenges and Opportunities for Visual Restoration, que abordarà les darreres novetats sobre la ceguesa de la mà d’investigadors nacionals i internacionals convocats per B·Debate, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social ‘la Caixa’.

La trobada està liderada per la Barcelona Macula Foundation (BMF), amb la col·laboració del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i la Fundació LEITAT. El director de la BMF, Jordi Monés, n’és el líder científic. “Anirem eliminant formes de ceguesa, una a una”, assegura Monés. El doctor considera que ara es podran començar a controlar algunes patologies que fins llavors no tenien tractament.

Durant les jornades, participaran investigadors bàsics i translacionals per buscar possibles sinèrgies i projectes col·laboratius. Entre ells, assistiran Marco A. Zarbin (Escola Mèdica de Nova Jersey), que busca biomarcadors de la Degeneració Macular Associada a l'Edat (DMAE) per prevenir-la, Caroline Klaver (Universitat de Rotterdam), que també investiga per trobar nous biomarcadors per la DMAE més agressiva, i Jayakrishna Ambati (Universitat de Kentucky), que investiga els mecanismes moleculars implicats en el desenvolupament de la DMAE.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), al món hi ha 285 milions de persones amb problemes de visió i 1 de cada 4 persones de més de 80 anys patirà degeneració macular, una malaltia que dificulta la lectura i la capacitat de reconèixer cares. L’organisme s’ha proposat eliminar les formes de ceguesa que es poden prevenir de cara al 2020.

 

 

Data: 6 i 7 de setembre

Lloc: CaixaForum Barcelona

Més informació al web de B·Debate

El debat es pot seguir a Twitter a través de les etiquetes #BDBlindness i #BDebate i al compte @BDebate.

 

Et pot interessar:

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.