Vés al contingut

Redacció

Les vacunes peptídiques són una nova aproximació terapèutica per lluitar contra el càncer que està guanyant importància en els darrers anys. Per parlar del present i del futur d’aquest camp científic, el Programa d’Oncologia de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB Barcelona), amb el suport de BCN Peptides i GP Pharm, organitza la xerrada Novel multi-target multi-peptide vaccines for the treatment of cancer el dia 13 de desembre a Barcelona. L’expert que han convidat és el Dr. Harpreet Singh, actual director Científic de l’empresa alemanya Immatics.

Immatics es va crear l’any 2000 i es dedica a la identificació d’antígens tumorals i al desenvolupament de vacunes peptídiques contra el càncer. Destaquen especialment tres vacunes que té en fase d’estudis clínics: contra el carcinoma renal (en fase III), contra el càncer colorectal (en fase I i II) i contra el càncer cerebral (en fase I). L’empresa ha rebut recentment el 2012 TiE50 Award (Recognizing World's Most Enterprising Technology Startups).

L’IRB Barcelona treballa en diversos programes de recerca i té un grup dedicat específicament al disseny, síntesi i estructura dels pèptids i proteïnes. BCN Peptides se centra en la fabricació de pèptids bioactius per a aplicacions farmacèutiques i veterinàries. Per la seva banda, GP Pharm treballa en el desenvolupament de productes injectables, alguns d’ells basats en pèptids, dins l’àrea de l’oncologia i la urologia. Tant l'IRB Barcelona com BCN Peptides són membres de la xarxa Oncocat.

Programa

No és necessari inscriure's a l'acte. L'assistència és oberta segons aforament de la sala.

Dia: 13 de desembre de 2012
Hora: 16 h
Lloc: Parc Científic de Barcelona (PCB) • Edifici Clúster • Sala Fèlix Serratosa • C/ Baldiri Reixach, 4-8 • Barcelona

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.