Vés al contingut

Endor Nanotechnologies, companyia especialitzada en el desenvolupament de tractaments mèdics innovadors per a oncologia i amb seu al Parc Científic de Barcelona, iniciarà els assajos clínics Fase II d’un innovador tractament per al càncer de pàncrees i còlon, capaç de superar la resistència del tumor.

La teràpia ha obtingut nivells d’eficàcia extraordinaris en models d’animals amb càncer de pàncrees i còlon. A l’actualitat està llesta per iniciar la fase d’estudis clínics amb pacients on s’estudiarà el nivell d’eficàcia que aquesta nova forma d’entendre el  tractament del càncer pot aconseguir.

Aquest tractament d’Endor ha estat guardonat amb el premi ‘Producte Biotecnològic de l’Any 2016’ (Best Biotechnology Product Award 2016) en el European Biotechnology Congress, organitzat per la European Biotechnology Thematic Network Association (EBTNA).

 

Superar la resistència

“La innovació radical d’aquest nou tractament és que no actua sobre les qualitats biològiques de les cèl·lules tumorals, que són les que muten d’una generació a una altra, generant resistència als fàrmacs. El tractament actua sobre la forma mitjançant la qual el tumor creix i és independent de la composició bioquímica de les seves cèl·lules, per la qual el tumor no és capaç de generar resistència. Aquest fet permet pensar en nivells d’eficàcia mai vistos fins ara”, ha assenyalat Joaquín Querol, fundador i CEO d’Endor.

En cas de confirmar-se els bons resultats de l’estudi, Endor ja ha iniciat converses amb grans laboratoris farmacèutics per garantir que el tractament estigui disponible el més aviat possible.

Actualment més de 100.000 persones al món estan afectades per càncer de pàncrees. L’esperança de vida no supera els cinc mesos de mitja i és l’únic tipus de càncer en què s’espera que el nombre de morts augmenti els propers cinc anys, segons l’organització Pancreatic Cancer Europe. En relació al càncer de còlon, hi ha més d’1.500.000 de pacients. Ambdós càncers suposen una càrrega per als sistemes sanitaris superior als 45 bilions de dòlars, segons l’últim informe de Business Insights. 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.