Vés al contingut

Ahir es va constituir l’Institut de Salut Global de Barcelona (IS Global-Barcelona) amb la signatura davant de notari per part de les institucions fundadores, a la seu de "la Caixa" a Barcelona. Després de l'acte de constitució de la fundació, es va fer la primera reunió del patronat, en la que hi van assistir el president de “la Caixa”, Isidre Fainé; la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez; el director general de Planificació i Avaluació de Polítiques per al Desenvolupament del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació, Juan López-Dóriga Pérez; la consellera de Salut, Marina Geli; el director general de la Fundació “la Caixa”, Jaume Lanaspa; la directora de l’Àrea Internacional de la Fundació “la Caixa”, Infanta Cristina; el director general de l’Hospital Clínic, Raimon Belenes; el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, entre d'altres membres.

El patronat va formalitzar els nomenaments de la Infanta Cristina com a presidenta, de Javier Solana com a vicepresident -va seguir la reunió a través de videoconferència- i del Dr. Pedro Alonso com a director.

El nou institut començarà a funcionar pròximament al Palau Macaya de Barcelona (seu cultural de la Fundació “la Caixa” fins el 2003).

La missió de l'IS Global-Barcelona és contribuir a enfortir la salut global mitjançant la generació, gestió, transmissió i aplicació de coneixement de qualitat en l’àmbit de la salut global, amb èmfasi particular en les poblacions més desfavorides per tal de trencar el cercle viciós de “pobresa-malaltia”, en coherència amb els objectius de desenvolupament del mil·lenni de l’Organització de Nacions Unides que fan referència a l’àmbit de la salut. L'IS Global-Barcelona també compta amb la participació activa de la Fundació Bill i Melinda Gates, la Nelson Mandela Children’s Fund i de personalitats com Graça Machel.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.