Vés al contingut

Redacció

La segona edició del Premi Internacional Ramiro Carregal–Fundació La Rosaleda, que reconeix el treball i la trajectòria científica en el camp de la recerca oncològica destinada a generar, desenvolupar i aplicar els nous coneixements biològics i clínics sobre el càncer, estarà oberta fins al dia 18 de febrer de 2013. Poden optar al premi de 15.000 euros els centres de recerca i sanitaris, públics o privats, de qualsevol part del món.

El president honorífic del jurat, l'empresari Ramiro Carregal, va assegurar durant la presentació a Santiago de Compostel·la, estar "molt satisfet d'haver posat en marxa aquesta iniciativa", especialment per "l'èxit de la primera edició", a la qual es van presentar alguns dels científics i investigadors més destacats del panorama estatal i internacional. El guanyador de la primera edició va ser l'exdirector del Centre Nacional d'Investigacions Oncològiques (CNIO), Mariano Barbacid.

Per la seva banda, el Dr. Rafael López, cap del Servei d'Oncologia Mèdica del Complex Hospitalari Universitari de Santiago i president executiu del jurat del premi, va recordar que "un de cada dos homes i una de cada tres dones patiran càncer" i que les esperances del sector mèdic estan posades en la recerca.

A més del Dr. López, formen part del jurat els doctors Juan Jesús Cruz, president de la Societat Espanyola d'Oncologia Mèdica (SEOM); Manuel Freire-Garabal, catedràtic en Farmacologia de la Universitat de Santiago de Compostel·la (USC); Juan Gestal Otero, degà de la UCS; Francisco González García, vicerector de Recerca i Innovació de la USC; i Rafael Silva Agregán, director gerent de l'Hospital La Rosaleda.

Bases del premi

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.