Vés al contingut

Aquest matí, en el marc de BioSpain 2008 que aquests dies s’està celebrant a Granada, s’ha presentat la declaració d’intencions de la Red de Biorregiones Españolas. Aquest organisme està impulsat per les cinc biorregions que avui dia estan constituïdes a Espanya: Andalucía BioRegión, BioBasque, Biocat, Bioval i Madrid Bioclúster amb l’objectiu de donar un nou impuls al desenvolupament del sector.

La creació de la Red de Biorregiones (RBR) suposa un punt d’inflexió en el sector que se suma a l’important creixement de la biotecnologia i les biociències en aquests darrers anys, al Pla Nacional de R+D, i a la creació del nou Ministeri de Ciència i Innovació. De fet, respon a la necessitat de crear una eina que aglutini les diferents biorregions, i que faciliti la coordinació d’iniciatives i la interlocució entre Comunitats Autònomes i Govern Central en matèria del sector.

El principal objectiu és convertir-se en un fòrum on identificar bones pràctiques, aprofitar sinèrgies i intercanviar coneixements i experiències, i també canalitzar les necessitats i propostes del sector, accelerant el seu creixement a Espanya.

La RBR es basa en el model de l’organització mitjançant biorregions, el qual ha demostrat ser realment eficaç per la seva capacitat d’aglutinar i ordenar els diferents actors que intervenen en el sector, des d’empreses a hospitals, organismes de recerca, administració i una entitat de promoció. Però també en el Council of European BioRegions (CEBR), creat el 2006 i que actualment ja aglutina a més de 100 membres del sector a tota Europa.

La RBR neix integrada per les cinc biorregions constituïdes a nivell espanyol. Però la idea és que en un futur altres entitats s’adhereixin a aquest organisme, com ara Canarias Biorregión, Biorregión de Extremadura, Biorregión de Aragón, Biorregión de Navarra i Bioclúster de Baleares.

Dossier de premsa

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.