Vés al contingut

Esteve Química, filial del grup farmacèutic Esteve, ha inaugurat la seva segona planta de principis actius farmacèutics a la Xina. A l’acte d’inauguració hi han assistit Albert Esteve, president d’Esteve Química, acompanyat per una àmplia representació de la companyia, a més de representants del Grup Huadong (socis de la joint-venture), autoritats locals de la província de Zhejiang i el cònsol d’Espanya a Xangai, Antonio Segura.

Amb 125 col·laboradors en plantilla i un volum de producció de 160 metres cúbics, aquestes noves instal·lacions han suposat una inversió de 40 milions d’euros. La planta, de 80.000 metres quadrats, es converteix en la més important d’Esteve a la Xina. A més de les instal·lacions de producció, té un edifici amb un centre d'R+D per al desenvolupament de processos i el departament de qualitat, i oficines (on hi ha els departaments de finances, compres, logística i recursos humans).

La producció de la nova planta, situada a uns 200 quilòmetres al sud de Xangai, a la població de Shaoxing (província de Zhejiang), es destinarà principalment als exigents mercats d'EUA, Europa i el Japó. També és una bona oportunitat per abastir el creixent mercat farmacèutic xinès.

El centre de Shaoxing és el resultat d’un acord en règim de joint-venture entre Esteve Química i Yiwu Huayi Investment (que pertany al grup farmacèutic Huadong, un dels més importants de la província de Zhejiang). Fruit d’aquest acord, al 2005 es va crear la societat Esteve Huayi Pharmaceutical (EHP), participada per Esteve amb un 61% del capital.

Aquesta inversió respon a l’estratègia de la companyia de potenciar i incrementar les seves activitats a nivell internacional –per al 2015 s’estimen unes vendes internacionals de l’ordre del 66% del total de la seva facturació– i reforcen la seva presència al mercat mundial de la química fina.

A Catalunya, Esteve Química té dues plantes, una a Celrà i l'altra a Banyeres del Penedès.

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.