Vés al contingut

Redacció

Esteve, una de les principals farmacèutiques de l'Estat espanyol, ha portat el seu centre d'R+D al Parc Científic de Barcelona (PCB), a través del qual espera escurçar el temps de desenvolupament i d'arribada al mercat de nous fàrmacs innovadors. El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, va inaugurar ahir les instal·lacions, juntament amb altres autoritats com els consellers d'Economia i Coneixement i de Salut i l'alcalde de Barcelona.

L'àrea d’R+D d'Esteve està formada per 350 col·laboradors a tot el món —un 13% de la plantilla del grup— especialitzats en diferents fases del procés de recerca d'un nou medicament. La nova seu al PCB, amb un equip de 92 persones, reté les activitats core de la part inicial d'aquest procés, és a dir, la fase de descobriment en la qual s'identifiquen noves entitats químiques (NEQ) i la de desenvolupament preclínic.

La decisió del trasllat d’aquest equip d’R+D al PCB ha tingut en consideració diferents factors com les excel·lents condicions de la infraestructura, els avantatges de treballar en un entorn cientificotècnic d'alt nivell i la presència en un espai comú d'acadèmics, investigadors, joves amb talent i grups d'emprenedors. Tal i com declara l'empresa en un comunicat de premsa "per interactuar en un ecosistema d'innovació potent". Esteve ha apostat per un model que traspassa la tradicional col·laboració universitat-empresa.

Nous fàrmacs per al tractament del dolor

L'estratègia d’R+D d'Esteve es basa en tres pilars clau: mantenir una cartera de productes sostenible i amb un risc equilibrat, focalitzar l'R+D en el tractament del dolor i expandir la xarxa d'excel·lència mitjançant aliances amb socis de referència.

La farmacèutica està immersa en el desenvolupament de nous medicaments per al tractament del dolor, una àrea terapèutica amb moltes necessitats mèdiques no cobertes. Actualment, té dos projectes en fase II per tractar el dolor neuropàtic i el dolor agut i crònic de grau moderat a intens. Un d'ells, l'E-52862, potent i altament selectiu del receptor Sigma-1, incorpora un nou enfocament i un mecanisme d'acció altament innovador.

També cal destacar que és l'única firma espanyola entre les vuit farmacèutiques que participen a Europain, un projecte plurianual amb un pressupost de 17,5 milions d'euros i un equip internacional d'investigadors en dolor crònic.

Més informació al web d'Esteve i del PCB.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.