Vés al contingut

Cada any, unes 700.000 persones moren al món per infeccions causades per bacteris resistents a les teràpies actuals i s’estima que al 2050 seran 10 milions de persones. Els millors experts internacionals en microbiologia i malalties infeccioses es reuniran del 12 al 14 de novembre per trobar noves solucions a aquesta problemàtica, convocats per B·Debate, una iniciativa de Biocat i “la Caixa”, en aquesta ocasió coorganitzada per l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal).

La trobada coincideix uns dies abans de la Setmana Mundial de Conscienciació sobre l’Ús dels Antibiòtics, impulsada del 18 al 24 de novembre per l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Segons l’organisme, la resistència als antibiòtics és una de les tres amenaces de salut a nivell global. Només a l’Estat espanyol, 29.000 persones moren cada any per infeccions causades per patògens multiresistents, una xifra que és 30 vegades superior als morts en carretera per accidents de trànsit.

Aquesta edició de B·Debate és la segona dedicada en aquesta qüestió. Al 2013, els organitzadors ja van identificar aquesta problemàtica de salut pública i van plantejar una trobada per posar-la sobre la taula. Dos anys més tard van publicar un article a la revista New Microbes and New Infections i ara volen reprendre una altra edició per posar en comú estratègies per trobar nous antibiòtics.

L’objectiu del B·Debate és oferir una visió general de les noves estratègies que s’estan desenvolupant, incloent el disseny, la recerca i el desenvolupament de nous agents antimicrobians per combatre la resistència actual dels bacteris. En aquest sentit, els líders de la trobada acaben de publicar una revisió on recullen les principals estratègies per desenvolupar nous fàrmacs que han demostrat més èxit.

El programa detallat del B·Debate “Reversing a dystopian future. New strategies to discover antibacterial agents” (Revertint un futur distòpic. Noves estratègies per descobrir agents antibacterians) està disponible en aquest enllaç.

 

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.