Vés al contingut

REDACCIÓ

Una cinquantena dels millors experts internacionals en els camps de la biologia vegetal, la genètica i la genòmica exploraran les connexions entre tres dels principals aspectes de la biologia vegetal: la funció del rellotge circadià, la fotoperiodicitat i la senyalització de la llum. Les jornades de debat Interplay of Light, Photoperiodism and Circadian Clock Function in Plant Development, organitzades pel Centre Internacional per al Debat Científic (CIDC), una iniciativa de Biocat impulsada per l’Obra Social “la Caixa”, i el Centre de Recerca en Agrigenòmica (CRAG), tenen per objectiu millorar el coneixement sobre com aquests tres factors determinen el creixement de les plantes i les seves respostes fisiològiques a les condicions del medi. Es realitzaran els dies 4, 5 i 6 de maig al Museu Colet de Barcelona.

L’estudi de les connexions d’aquests aspectes essencials de la biologia vegetal permetrà entendre com les plantes fan front als nous reptes ambientals com els causats per l'escalfament global i permetre així millorar el rendiment de les collites i les pràctiques agrícoles. L’objectiu de les jornades és entendre i identificar com les cèl·lules fan front a les tensions causades per la rotació de la terra i als canvis estacionals i proporcionar nous coneixements que poden ser utilitzats per desenvolupar cultius que permetin alleugerir els principals problemes que enfronta el planeta com són l'escassetat d'aliments, la producció d'energia o l'ús de l'aigua.

En el cos humà succeeix exactament el mateix, la llum també és essencial per a la síntesi de vitamina D, la regulació del son i la gana, i influeix, per exemple, en l'estat anímic. Conèixer les connexions entre el rellotge circadià, la llum i la fotoperiodicitat també pot ajudar-nos a entendre la influència d'aquests tres factors en el cos humà, el que podria tenir aplicacions, per exemple, per evitar el jetlag, per saber quin és el millor moment del dia per administrar un tractament mèdic o per millorar el tractament en determinats tipus de càncer.

Etiquetes:
Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.