Vés al contingut

La nostra vida diària ha canviat de forma radical en els últims anys amb les noves tecnologies. Però... de quina manera s’han beneficiat d’aquest canvi les persones amb discapacitat física i intel·lectual? Els experts consideren que la tecnologia no ha penetrat a tota la societat de forma democràtica. S’han desenvolupat serveis que permeten a la resta de ciutadans ser més participatius gràcies a la gestió digital de moltes esferes del seu dia a dia, però hi ha encara força necessitats específiques de les persones amb discapacitat que no s’han vist afavorides, i que poden actuar, paradoxalment, com a noves barreres a les societats desenvolupades.

Els propers 5 i 6 d’octubre B·Debate, una iniciativa de Biocat i l’Obra Social “la Caixa”, convoca el debat “Integrative societies and disability: open and smart cities from social sciences”, , sota el lideratge de l’Institut Guttmann i l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). La trobada, que tindrà lloc a CosmoCaixa, vol quantificar les necessitats de polítiques socials dirigides a persones amb discapacitat i debatre com aprofitar les oportunitats de les noves tecnologies perquè puguin interactuar amb el seu entorn

Aquest B·Debate reunirà investigadors de disciplines molt diverses, com la vessant més tecnològica i la recerca més social, així com representants de l’Organització de les Nacions Unides, l’Organització Mundial de la Salut i d’administracions públiques, com l’Ajuntament de Barcelona, i altres entitats com responsables del Mobile World Capital.

 

Oportunitats per a 1.000 milions de persones

La OMS calcula que 1 de cada 7 persones a tot el món viuen amb algun tipus de discapacitat, el que suposa 1.000 milions d’habitants. El proper B·Debate reivindicarà que les ciutats obertes i intel·ligents, conegudes com a smart cities, han de ser models de societats integradores, i que cal identificar les oportunitats que poden proporcionar per a les persones amb discapacitat.

Per això cal que empreses dedicades al sector serveis apostin per aquest tipus de desenvolupament tecnològic per apropar a les persones amb discapacitat tot allò que necessiten. Per exemple, identificar els problemes per eliminar barreres arquitectòniques, facilitar l’accés als serveis, com la geolocalització en un mapa de llocs accessibles sense barreres arquitectòniques per persones amb discapacitat, i tenir en compte aquest col·lectiu quan es parla de la gestió de dades massives (big data).

 

Data: 5 i 6 d’octubre

Lloc: CosmoCaixa Barcelona · C/ Isaac Newton, 26 · Barcelona

Més informació al web de B·Debate.

El debat es pot seguir a Twitter a través de les etiquetes #BDHM17 i #BDebate i al compte @BDebate.

 

Et pot interessar:

 

 

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.