Vés al contingut

El patronat de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) ha aprovat la proposta de modificació d'estatuts que permet la seva conversió en la fundació que concentrarà i implementarà, a partir de 2010, les polítiques públiques de foment i reconeixement de la recerca a Catalunya. Els nous estatuts donen llum verda a la fusió de l'FCRI -per formar aquesta nova fundació- amb part de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) i amb la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA), per complir l'esquema de nova governança marcat fa poc més d'un any pel Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació (PNRI).

La proposta de modificació dels estatuts de l'FCRI coincideix amb una renovació de càrrecs. La nova fundació serà presidida pel conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet; Lluís Deulofeu, director executiu de "la Caixa", serà el vicepresident primer; Joan Roca, director general de Recerca del DIUE, el vicepresident segon i Xavier Queralt, director territorial a Catalunya del BBVA, el secretari.

El patronat ha reiterat la voluntat que l'entitat resultant perllongui la vocació d'esdevenir un espai d'interrelació entre la recerca pública i el món de l'empresa.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.