Vés al contingut

REDACCIÓ

L’American Peptide Society ha atorgat el premi Du Vigneaud Adward 2011 a Fernando Albericio, director general del Parc Científic Barcelona (PCB), investigador principal de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) i catedràtic de química orgànica de la Universitat de Barcelona (UB). 

El Du Vigneaud Adward va ser creat per l’American Peptide Society el 1984, en memòria del científic que va guanyar el Premi Nobel de Química el 1955 per la seva tasca de recerca entorn la unió de sofre, cabdal en la síntesi de la primera hormona polipèptida. La finalitat d’aquest guardó és, doncs, reconèixer l’excel·lència científica en el camp de la química de pèptids. L’Associació té actualment prop de 1.000 socis provinents de més de 30 països del món.
 
Durant l’acte de lliurament del premi –que es va dur a terme en el marc de la 22nd American Peptide Symposium el 30 de juny a San Diego (Califòrnia)–  Greg Fields, president de l’American Peptide Society va reconèixer “el lideratge d'Albericio en el desenvolupament i l’optimització de metodologies de síntesis de pèptids” i Alex Fässler, president de la companyia Bachem, patrocinadora del premi, va destacar que ”la seva creativitat i imaginació de la química desenvolupada està beneficiant a tota la comunitat científica, ja que està permetent sintetitzar pèptids que estaven fora de l'abast fins ara”.

Fernando Albericio compagina la direcció general del PCB amb la seva tasca com a investigador principal a l’IRB Barcelona  i com a docent a la Universitat de Barcelona. El seu àmbit de recerca cobreix pràcticament tots els aspectes de la síntesi de productes naturals, principalment pèptids i molècules heterocícliques d'origen marí, amb activitat terapèutica. Ha publicat més de 600 articles científics, 42 patents i tres llibres, i està íntimament lligat a la tercera missió de la universitat: la transferència del coneixement i tecnologia a la societat. Ha participat en la creació de diverses empreses biotecnològiques, és membre del consell d'administració de diverses fundacions i consultor en diverses empreses químiques i farmacèutiques. Recentment ha estat nomenat doctor honoris causa per la Universitat de Buenos Aires.

Subscriu-te a les nostres newsletters

Totes les novetats de Biocat i del sector de les ciències de la vida i la salut a la teva safata d'entrada.